Je bekijkt nu Logboek 2011

Logboek 2011

Het is inmiddels al halverwege januari, maar het logboek bestand voor 2011 is te downloaden! Klik op het Excel-log icoon boven in beeld. Volgens mij is het officieel al verboden, maar toch voor iedereen een gelukkig nieuw jaar en al dat soort ongein.

Ik vertoef momenteel nog steeds in Nieuw Zeeland, geniet van de zomer enzo. Kerst was fantastisch, mijn eerste zomerse kerst, eerste kerstdag bestond uit champagne ontbijt, wakeboarden, jetski varen, golf, rugby, tennis, zwemmen, bbq-en, cadeautjes…

Zaterdag a.s. staat de volgende grote race voor de deur: mijn 5e race over de volledige Ironman afstand in de Challenge Wanaka. De race profileert zichzelf als ’the most scenic triathlon in the world’. Ik was vorig jaar al in Wanaka en deed de 1/2e triathlon. En ze zitten er waarschijnlijk niet ver naast: één van de mooiste parcoursen die ik ooit gezien heb. Zwemmen is in een ijskoud meer (laatste meting: 16gr), fietsen is 1 heuvelachtige ronde van 180km met grof asfalt (stuiteren!) en het lopen gaat over 2 rondes van 21km waarvan 75% onverhard, een paar flinke heuvels en een heel stuk single track.

Challenge Wanaka wordt mijn 3e hele triathlon binnen een jaar tijd. Ik begin het inmiddels wel een beetje te voelen. Fysiek ben ik ok, mentaal had ik het de laatste weken wat moeilijk om mezelf te motiveren. Wat ik na Wanaka ga doen weet ik nog niet, wat rondreizen, werken, chillen… Misschien een marathon. Eerst maar eens zien hoe ik het zaterdag vanaf breng. De race staat niet bekend als een snelle wedstrijd, toch hoop ik op een tijd onder de 9.30. Een PR en wie weet een plekje in de top 10.

Één van mijn favorieten voor de winst is Jamie Whyte, een paar weken geleden deed ik een lange duurrit met Cameron Brown, Jamie en nog een andere triathleet. 3 Intervallen in een rit van ruim 5 uur. Eerste interval over 90 minuten, 2e interval over 45 minuten en een laatste interval van 20 minuten. Amai dat deed pijn. Ik zat letterlijk scheel op de fiets. Het ‘mooie’ was dat Cameron en Jamie kopwerk deden tijdens de interval, maar daarna afzakte en mij en de andere dude kopwerk lieten doen zodat zij konden herstellen. Met veel tegenwind betekende dat dus dat er weinig te herstellen viel voor mij en m’n lotgenoot. Het gebeurd mij niet vaak dat ik iemands wiel niet kan houden maar dit ritje kwam het toch akelig dichtbij.

Na de kerst ben ik er ruim 10 dagen tussenuit geweest, naar Waihi Beach met de hele familie. Surfen, trainen, thundercat varen, long boarden, nationaal kampioenschap halve triathlon kijken, veel sociaal doen en bbq-en, een echte kiwi vakantie. Heerlijk!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.