Meten = weten

Een beetje sporter houdt zijn sport activiteiten bij in een logboek, er zijn genoeg redenen te bedenken om dit structureel bij te houden. Wij doen het ook, elke maand sturen we deze naar onze trainers en evalueren we de maand en kijken of er aanpassingen nodig zijn voor de volgende maanden. Voor beide partijen werkt dit plezierig, wij krijgen structureel op ons lazer dat we meer moeten trainen, te lang in bed liggen en teveel friet eten. De trainers krijgen maandelijks te horen dat het allemaal wel goed gaat, en dat meer trainen echt niet nodig is.

Omdat het januari is, is het logboek wat wij hiervoor gebruiken te downloaden. Waarom het daarvoor januari moet zijn weet ik ook niet. Doe er je voordeel mee, een bedankje is welkom in ons gastenboek, evenals feedback over hoe dit Excel bestand verbeterd kan worden, meer mensen weten immers meer dan 1! Ik heb het logboek fictief ingevuld, zodat iedereen kan zien hoe het gebruikt kan worden.

Leuk om te zien hoe andere atleten dit doen. Lance Armstrong post bijvoorbeeld zijn bezigheden regelmatig op Twitter, hier wordt uitgelegd wat Twitter precies is, en op Twitter ben ik hier te vinden. Tim Don maakt weer gebruik van Motion Based, dit is zijn logboek.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.