Je bekijkt nu Nederlands kampioen

Nederlands kampioen

Afgelopen vrijdag ben ik bij André en Erwin langs gegaan om de nieuwe teamkleding op te halen. De kleding is echt erg mooi geworden! Ook kreeg ik de mountainbike van Erwin mee waarop ik zondag het NK Crossduathlon zou rijden. Nieuwe kleding en een snelle fiets, wat een motivatie!

Het NK Crossduathlon ging over een afstand van 8 km hardlopen, 20 km mountainbiken gevolgd door 4 km hardlopen en werd gehouden in Almere. Bij de eerste run gingen de hardlopers Erik Negerman en Pim Molenaar er samen met de Belg Pieter Rijnders hard vandoor. Ik liep daar in m’n eentje achter en wisselde op 1 minuut en 10 seconden van de kop. Op de mountainbike van Erwin vertrok ik erg hard. Al snel had ik de twee Nederlanders te pakken en lag ik eerste bij het NK. Na 10 km mountainbiken haalde ik ook Pieter Rijnders bij en ging er meteen overheen. Pieter bleef hangen op een gaatje van zo’n 25 seconden. In de laatste paar kilometers van het mountainbiken sloot Geert Lauryssen aan, ook hij is een Belg en ondertussen was mijn voorsprong op de 2e Nederlander dus danig groot dat mijn titel niet meer in gevaar kwam. Nu ging het alleen nog om de eindoverwinning.

Ik wisselde als eerste en begon zo hard mogelijk aan de laatste 4 km lopen. Pieter is een iets betere loper dan ik, dus ik wist dat het spannend ging worden. Gelukkig kwam hij niet snel dichterbij. Ik won de wedstrijd met 16 seconden voorsprong en werd zo voor het eerst Nederlands kampioen bij de senioren.

Diederik, die zijn eerste wedstrijd voor het Davilexteam deed, draaide ook een goede wedstrijd en finishte als 9e overall en 7e op het nationale kampioenschap. Later deze week zijn bericht.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.