Je bekijkt nu Niet te geLeuven!

Niet te geLeuven!

Na de UTT triathlon in Enschede heb ik geen gas terug genomen, precies 1 week later stond voor mij de 1/2e triathlon van Leuven op het programma als trainingstest. Dit om te kijken waar ik momenteel sta, hoe de afzonderlijke onderdelen gecombineerd aanvoelen en of ik wel voldoende kilometers gemaakt heb.

De aanloop naar de wedstrijd toe was wat hectisch: de dag ervoor zat ik in Castricum, had via Coach Koen een slaapplek geregeld (bedankt!) bij Het Fenomeen Sjef in Eindhoven (bedankt!), mijn fiets en tas had ik meegegeven aan andere Huissense triathleten die ook gingen (bedankt!) en zaterdagavond reden er geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven (en bedankt!).

Zondagochtend waren Sjef en ik mooi op tijd in Leuven, en na een rendez-vous met mijn koersvelo en tas kon ik de benodigde voorbereidingen treffen in het Park Ferm. Om 9.45 stonden wij klaar om van centrum Leuven met de bus getransporteerd te worden naar de zwemplas. Om 10.20 kwam de bus… Wij best wel in de stress, maar niets aan te doen, en we waren niet de enige atleten die in deze bus zaten. In het Parc Ferm zwemmen fietsen snel de laatste voorbereidingen gedaan, en naar het water.

Om 11.15 klonk het startschot, en rende ik met nog 355 man het water. Nog niet eerder zwom ik dit jaar in buitenwater, maar de temperatuur was goed te doen! Meteen een goed ritme gevonden, en in de drukte rond de boeien kon ik me goed weren. Na 34.09 had ik de 2500 meter zwemmen erop zitten. Toen ik naar min fiets rende hoorde ik de speaker mannen opnoemen als Stijn Demeulemeester en Pieter Helin, stond ik voor deze vedettes op de kant? Blijkbaar! Op de fiets ging het meteen lekker. Ik reed naar een groep toe, ging er voorbij en reed weer van ze weg. Toen kwam Demeulemeester langs, en ik kon goed meekomen. Langzaam groeide onze groep met mannen als Thierry Verbinnen (eerder winnaar in Leuven), Michael Dewilde en winnaar van vorig jaar Koen Hoeyberghs. Naast hard fietsen ook nog op voeding gelet, 2 bidons aangepakt, en dat ging ook goed. De laatste fietsronde drong Demeulemeester mij de kop op en eigenlijk was ik dit niet van plan maar ik kon niet weigeren omdat ik op de klim van 10% telkens als eerste boven was. De laatste ronde van 23 km heb ik toen hard op kop gesleurd. Misschien niet heel slim, maar er vielen wel een paar mannen af, waaronder Dewilde.

Tijdens de wissel fietsen lopen deed ik sokken aan, liep op semi wedstrijdschoenen en had ik geen elastieken veters. Het was immers een trainingswedstrijd en dat ik zo voorin zou meedraaien had ik niet verwacht. Hierdoor vertrok ik als laatste van 7 man, en merkte direct dat het lopen moeizaam ging, dit als resultaat van die laatste fietsronde op kop. 3 rondes met veel draaien, keren, klimmen en dalen door het historische centrum van Leuven. Na 1 ronde ging het al wat beter, en de laatste ronde was de snelste. Ben blij dat ik gefinisht ben onder de 4 uur, qua voeding ging ook alles goed, ben heel erg content met mijn nieuwe fiets (binnenkort fotos) en volgens mij ben ik op de goede weg naar de Ironman van Engeland!

2500 meter zwemmen in 0:34:09 (1.22 per 100, 21e tijd)
82 km fietsen in 2:06:14 (38.98 gemiddeld, 3e tijd)
20 km lopen in 1:18:20 (3.55 per km, 15e tijd)
Eindtijd: 3:58:43 en een 7e plaats overall.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.