Je bekijkt nu NK Crossduathlon Almere

NK Crossduathlon Almere

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Mountainbiken is niet echt mijn ding, maar het is wel mooi om het af en toe eens te doen. Zodoende startte ik gister op het NK crossduathlon in Almere: Eerst 8km lopen, daarna 21km mountainbiken en daarna nog 4km lopen. Het was mijn eerste wedstrijd tussen de senioren, dus zo kon ik zien waar ik nou echt sta.

Ik had een goede start en liep redelijk vooraan in het veld. Toen ik op een smal en modderig stukje een beetje in het gedrang kwam, gleed ik onderuit. Hierdoor verloor ik mijn plekje in de groep, maar ik kon snel weer opstaan. Ik begon even te hyperventileren maar toen dit verdween kon ik weer een redelijk tempo oppakken. In de laatste van de 4 rondes, had ik bijna de hele groep waar ik letterlijk uit was gevallen weer terug gepakt en zo kon ik na 00:28:41 als tweede <23 beginnen aan het door mij gevreesde mountainbiken. Het parcours was voor mij best lastig en ik werd al snel een aantal keer voorbij gereden. Op het parcours waren twee balken (zie foto) gelegd, waar je van je fiets moest. Na twee rondes van ongeveer 10km in 00:59:25 zat ik er behoorlijk doorheen. Toen ik in de wisselzone van mijn fiets af sprong schoot de kramp er behoorlijk in. Na een paar seconden rekken kon ik wisselen, en met veel pijn beginnen aan de laatste run van 4km. Het liep niet heel gemakkelijk maar langzaam won ik een aantal plaatsen. De laatste 4km ging in 00:15:08 en mijn eindtijd was 01:44:32. Eindklassering: 4e <23 en 16e Overall. Niet slecht voor mijn debuut bij de senioren. Maar dat mountainbiken... ;) Eerste Nederlander werd Wim Nieuwkerk en in de categorie <23 won de erg sterk fietsende Erik vd Heijden. De volledige uitslagen staan hier!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.