Je bekijkt nu NK Halve triathlon Nieuwkoop

NK Halve triathlon Nieuwkoop

Nog even een kort berichtje over de halve triathlon van Nieuwkoop, uiteraard is het leuker om over goed nieuws te schrijven dan over dingen die mis gaan. Toch horen dit soort dingen ook bij (top) sport.

Na de trainingsstage Mallorca had ik vertrouwen in een goede klassering (lees: top 5) op het NK. Ik voelde me sterk, had goede motivatie en zelfs de slechte weersomstandigheden konden vorige week zondag mijn moraal niet klein krijgen.

Zwemmen ging goed: als 3e / 4e uit het water samen met Frank Heestermans achter Dave Rost en Edo vd Meer. Vlak daarachter een groepje met mannen die ik in het zwembad niet bij kan houden. De omstandigheden waren akelig: koud, regen en wind. Later bleek zelfs dat de temperatuur gemiddeldes gelijk waren aan die van 1e kerstdag. Dus een jasje aan op de fiets.

Met ploeggenoten Cesar en Erik Simon haalde we rap Dave Rost bij. Daarna liet Cesar een gat vallen en was ik samen met Erik Simon op jacht naar Edo. Tot een NTB jury lid roet in het eten gooide. Tuurlijk, elke atleet zegt dat er niet gestayerd wordt maar ES nam net over en ik zat misschien niet op 10 meter, maar ook niet op 5. Toch direct een stop en go zonder dat het jurylid ook maar even gekeken had hoe de situatie was.

Na 30km liet ik me inrekenen door een groep met daarin Gerbert vd Biggelaar, Cesar Beilo, Rick Nijhoving, Jan Roelf Heersema en Dave Rost. Een groep aan elkaar gewaagde atleten die elkaar zeker niet ging laten rijden. Begrijpelijk. Na 40 km kregen Dave, Jan Roelf en Rick alle 3 tegelijk een stop en go van hetzelfde jurylid dat mij eerder staande hield.

Cesar, Gerbert en ik grepen als team onze kans en gaven goed gas. Totdat hetzelfde jurylid ook ons alle 3 tegelijk staande hield. Dave, JR en Rick (inmiddels weer her gegroepeerd)  kwamen hard langs terwijl wij aan de kant van de weg stonden. Ik reed toevallig op kop en mocht als eerste weer vertrekken. Zuur voor Gerbert. Die reed achteraan en stond zeker een minuut langs de kant.

Ik was boos, en reed in 1 ruk weer terug naar Dave, JR en Rick. Na 60km moest ik ineens een gaatje laten gaan. Dave haalde me in en keek me aan van: “waarom?”. Ik begreep het ook niet helemaal en duwde extra op de pedalen. Toen begreep ik het: lek! En geen reserve spullen mee. Einde wedstrijd.

Ik heb ook wel pech hoor!

Ben nog wel gebleven, zag Mirjam kampioen worden, ES 2e, Gerbert weer 6e en Cesar onderkoeld uitvallen. Al met al voor mij een slechte dag, geen slechte dag voor het team maar had beter gekund.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.