Je bekijkt nu Nog 1 weekje

Nog 1 weekje

Morgen vertrek ik met alle Duncan’s naar Taupo, daar een stukje zwemmen in het meer. Gister een uur in de kayak gezeten en hier de lokale riviertjes verkend, ontzettend mooi! Donderdag nog een klein uurtje fietsen en wat zwemmen, vrijdag niets en zaterdag: pang! Koers! De weersvoorspellingen zijn niet heel goed, veel wind, 20 knopen vanuit het zuiden. Dat betekend dat de wind over de gehele lengte van het meer (bijna 50km) vrij spel heeft. En de golven zijn het grootst waar wij starten.

Op het fietsparcours is het in dat geval 45km wind mee, en vervolgens 45km wind tegen, en dat 2x. Erg ongunstig, vooral het laatste stuk terug naar Taupo in is relatief lastig. Een lange klim van ongeveer 8 kilometer. Ach ja, iedereen heeft dezelfde omstandigheden. Verder voel ik me goed en ben er wel klaar voor. M’n fiets is ook in orde (foto!) en ik heb m’n kilometers wel gemaakt.

Iedereen die me voor of na de wedstrijd wil spreken kan me bellen op mijn NZ nummer, een goedkope(re) optie is: bel met een vaste telefoon naar 0900 0584 (15 cent per minuut) na de welkoms boodschap draai je mijn mobiele NZ nummer: 00642102499420 en sluit af met en hekje (#). Het tijdsverschil is exact 12 uur. Als ik slaap neem ik niet op en tijdens de wedstrijd neem ik ook niet op, haha!

De zeiltrip van vorige week was erg gaaf, alleen maar wind tegen maar de kustlijn was echt fantastisch, dolfijnen gezien en een flink aantal vissen gevangen die vanavond de BBQ op gaan. De mensen met wie ik was vertrekken op 1 mei voor een rondje om de wereld. Zij hebben ook wel geluk hoor!

Misschien een leuk detail: zaterdag sta ik aan de start met 1251 andere atleten uit 39 landen waaronder een atleet van het eerste uur: Amerikaan Dave Orlowski was één van de 15 starters bij de aller eerste triathlon op Hawaii in 1978. Hij finishte als 3e. Orlowski deed opnieuw ‘eenmalig’ mee toen de Ironman op Hawaii 30 jaar bestond. Maar zoals bij velen werd hij (wederom) besmet met het triathlonvirus en probeert nu elke Ironman evenement op de wereld tenminste 1x gedaan te hebben…

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.