Je bekijkt nu Nog 2 nachtjes slapen

Nog 2 nachtjes slapen

De wedstrijd komt dichterbij, en ik begin nu ook wel wat spanning te voelen: heb ik wel genoeg gedaan? Ben ik wel hersteld? 2 Ironmans in 10 weken tijd, terwijl ik hiervoor nog nooit een Ironman gedaan heb, trek ik dat wel? Kan ik de hitte verdragen? Kan ik genoeg drinken?

Genoeg onzeker gezwets, het wordt ontzettend gaaf! Vanmorgen meegedaan aan de Underwear Run, hilarisch! Een paar 100 atleten in hun ondergoed over de Alii Drive. Ik had mn string aangetrokken en dat werd over het algemeen goed gewaardeerd. Fotos volgen!

Tijdens het ontbijt springende dolfijnen in de baai bekeken, en daarna door naar de race check-in, wat een gigantische organisatie zeg! Bijna 2000 atleten die allemaal gewogen en medisch ondervraagd worden. Alles is dus binnen, en om eerlijk te zijn vind ik het een beetje karig, voor 400 euro had ik op zn minst een mooie rugzak verwacht. Maargoed, de finish medaille en T-shirt zijn het vast meer dan waard!

Eind van de ochtend wat over de expo gelopen, gezwommen in een endless pool, ingeschreven voor diverse verlotingen van startplaatsen voor Ironmans, en wat contacten gelegd voor eventuele sponsoring voor 2010.

Ik vind het wel leuk om een voorspelling te doen na alles wat ik hier afgelopen week gehoord en gezien heb. Het is wel moeilijk, wie heeft er een goede dag, wie niet? Ik verwacht de winnaar van Ironman UK, rookie Philip Graves in de top 3, en misschien haalt hij wel dezelfde stunt uit als Luc van Lierde in 1999: winnen in zn debuut. Verder zullen Craig Alexander, Chris McCormack, Eneko Llanos, Cameron Brown, Timo Bracht, Normann Stadler, Ronnie Schildknecht, Torenzo Bozzone en Matthias Hecht de top 10 vullen. Hier trouwens nog een leuk linkje, alle top 10 finishes van Hawaii.

Vandaag verder rustig aan gedaan, middagslaapje, cake gebakken, Native FM geluisterd, en nu ff naar het zwembad om te chillen.Vanavond nog de pasta party en racebriefing. Morgen fiets inchecken en dan moet het gebeuren! Ik heb er wel zin in!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.