Nog 2 weken….

Na 2 maanden hard trainen sta ik over 2 weken aan de start van de Ironman in Taupo. Over mijn doelen zal niet geheimzinnig doen: kwalificatie voor Hawaii, top 20 overall en finishen onder 9u15. Qua eindtijd ligt het ook aan omstandigheden natuurlijk, en top 20 wordt lastig om in de gaten te houden want de pro’s starten 15 minuten eerder.

Afgelopen week heb ik terug gekeken hoe ik me voorbereid heb op de Ironman UK, en eigenlijk sloeg dat qua trainingsomvang nergens op. Gemiddelde trainingsweken van 14 uur, 200km fietsen in de week en mijn langste duurloop was 2u10. Toch aardig gefinisht, maar het verklaart ook waarom ik zo kapot was na afloop. Hiernaast (eindelijk) ook de video.

Deze week train ik al aanzienlijk minder dan afgelopen weken, volgende week nog een flinke stap terug en dan ben ik er helemaal klaar voor. Naast trainen ook nog een hoop andere dingen gedaan hier: naar het zomeroptrekje aan zee gefietst, 170km verderop. Daar een avond, nacht en ochtend gechilt. Afgelopen weekend een dag wezen varen met de boot van de fam, toen hardgelopen op Waiheke Island, gebbqt op het strand en dat soort dingen. Een keer wezen zeezwemmen met Andy, die vervolgens in zee z’n wetsuit uittrekt er bij de auto achter komt dat de sleutel in z’n mouw zat: hij heeft wel pech hoor! Interval training gedaan op de fiets met 8x Ironman New Zealand winnaar Cameron Brown. Gister Auckland City in geweest, Skytower in, en bij de Oakley shop m’n nieuwe zonnebril voor de helft gesponsord gekregen: Oakley Flak Jacket met VR28 Black Iridium Polarized glazen. Ik heb ook wel geluk hoor! Daarna nog even op het strand gelegen in Mission Bay, the place to be in Auckland!

Ik krijg net een telefoontje of ik zin heb om mee te gaan varen, een boot bezorgen van Puaunui naar Pine Harbour, zeiltrip van 2 dagen. Ik heb ook wel geluk hoor! Wetsuit mee en niet teveel zorgen maken over taperen. Regelmatig slapen gaat alleen wat lastig worden komende 2 nachten…

[vimeo]http://vimeo.com/9398155[/vimeo]

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.