Je bekijkt nu Oudjaarsrun + Sportman van Huissen

Oudjaarsrun + Sportman van Huissen

Traditiegetrouw houden wij rond oud en nieuw een weekje gezellig vakantie met familie. Dit jaar belandden we in Moergestel, vlakbij Tilburg. Toevallig ontdekten wij dat er op oudejaarsdag een hardloopwedstrijd 10km verderop werd georganiseerd in het dorpje Hilvarenbeek. Zodoende besloten Cornelis en ik hier maar eens te starten op de 10km. Er stonden flink wat mensen aan de start en het niveau was, met een aantal sterke belgen, best hoog. Één van die belgen was wel erg sterk en vertrok meteen hard. Hij won in een tijd van 31.34. Ik startte iets rustiger in een grote groep die langzaam uit elkaar viel. Na 5 km liep ik nog samen met Frans Pasmans en konden wij gaan strijden om de 2e plek. Ik liep eigenlijk de hele wedstrijd erg makkelijk. Met nog 300m te gaan zette ik mijn eindsprint in en zo werd ik 2e in een tijd van 33.03. Cornelis werd 7e in 34.47 wat zelfs een PR voor hem is.

Op nieuwjaarsdag onderbrak ik mijn vakantie even om naar Huissen terug te gaan. In de Sportkantine van voetbalvereniging Jonge Kracht werd de uitreiking voor de sporter van het jaar georganiseerd. Hier werd ik verkozen tot sportman van Huissen en daarmee volg ik Kenny van Hummel op die vorig jaar sportman werd… Beter kun je het jaar natuurlijk niet beginnen!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.