Je bekijkt nu Overwinning in Didam!

Overwinning in Didam!

Vandaag heb ik de triathlon van Didam gewonnen nadat ik had afgerekend met Guido Gosselink en Johan Neevel. Tijdens het zwemmen heb ik meteen de voeten van Guido gepakt, en door mn nieuwe bril (thanks Peter!!) kon ik alles goed zien en liet ik hem niet meer los. Na 20.25 rammen stonden we weer op de kant. Johan Neevel was ons 30 secondes voor, die hij ook niet makkelijk zou opgeven. Samen met Guido en Peter van Grootheest zette we de achtervolging in. Raar maar waar: Neevel reed gewoon bij ons weg! Wat een power heeft die man.

Mijn power was wat minder merkte ik, afgelopen week heeft toch wat impact gehad: maandag na mn slagen toch wat biertjes gedronken met wat vrienden, veel getraind, en ook donderdagavond weer wat biertjes en later naar bed dan gepland. Ik was niet vermoeid, maar merkte dat ik niet de power had van de 1/2e van Bocholt 2 weken geleden.

Met 1.35 achterstand op Johan begonnen we aan het lopen. Guido legde meteen een moordend hoog tempo op, en na de eerste van de 4 loop rondes hadden wel al bijna een minuut dicht. Guido trok het tempo niet meer, en moest eraf. Na 5 km had ik Johan bijgehaald, maar ik kreeg een dipje, en kon hem niet lossen. Dat kon pas definitief in de laatste ronde. In de stromende regen finishte ik solo als eerste. Guido werd 2e op 40 seconde, Johan werd 3e op een minuut.

Grappig dat ik 2 jaar geleden de triathlon van Didam ook al won, vorig jaar was het de beurt aan Evert, en dit jaar ben ik het weer. Wie zou het volgend jaar worden? Minder grappig is dat ik al 4 weekenden op rij wedstrijden doe (behalve vorige week, maar ik was er wel bij), en ook ben ik al 4 weekenden op rij natgeregend. Wij hebben ook wel pech hoor!

Cornelis is op de achtste triathlon tweede geworden. Na een goed zwem en fiets onderdeel wist hij van de derde naar de tweede plaats te lopen.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.