Je bekijkt nu Overwinning in laatste triathlon van het seizoen

Overwinning in laatste triathlon van het seizoen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Het lijkt alweer lang geleden, maar afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst een triathlon overall gewonnen: Kristalbad triathlon Apeldoorn.

Triathlon Apeldoorn is een wedstrijd die ik al lang (sinds mijn eerste jaar triathlon (2007)) met veel plezier doe. Het zwemonderdeel is in een 50m bad en het fietsen & lopen is altijd klimmen en dalen: Een erg zware wedstrijd dus.

In het bad was het erg druk. We lagen met zo’n 10 man in n baan en niet eens iedereen kon de kant vasthouden. Na de start heb ik gelijk volle bak aangezet en ik lag meteen voorop in mijn baan. 2 banen verderop lag Simon Veenstra die net iets harder zwemt dan ik, dus kon ik hem goed in de gaten gehouden. Na een aantal rare inhaal manoeuvres (sommigen heb ik 2x ingehaald!), kwam ik op 15 seconde na Simon als tweede het water uit.

Eenmaal op de fiets heb ik binnen een halve ronde het gat dicht gereden en omdat ik meestal wel kan vertrouwen op mijn looponderdeel, heb ik redelijk ontspannen door gefietst. Toen ik de wisselzone in kwam, had ik 6 seconden voorsprong op nummer twee. Snel gewisseld en lekker ontspannen gaan lopen. Na de eerste ronde hoorde ik dat ik al 50 seconden had terwijl ik heel ontspannen liep. De tweede ronde heb ik gewoon lekker doorgelopen en ben ik ruim als eerste in mijn serie gefinished in een tijd van 1:05:22. De tweede in mijn serie zat 4:30min achter mij!

Eenmaal op het podium hoorde ik de snelste eindtijd had van beide series (nummer n van die serie had een tijd van 1:06:30). Het was weer een goede wedstrijd met een prima organisatie.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.