Je bekijkt nu Parcoursverkenning in Taupo

Parcoursverkenning in Taupo

Het is alweer 15 dagen februari, maar in dit bericht toch nog even mijn vorderingen van mijn trainingen in Nieuw Zeeland. Het is hier ideaal, mijn zuidelijk halfrond ouders, broertjes en zusje zijn te relaxt en ik voel me hier afschuwelijk thuis.

Januari was mijn grootste trainingsmaand ooit, ik weet niet of februari dit record gaat breken, maar hier de cijfers:

Zwemmen: 37,9 km in 11u50
Fietsen: 1709 km in 57u20
Lopen: 233 km in 19u25
Totaal trainingsuren: 88u35

Mooiste trainingsrit was de laatste van mijn fietstocht op het zuidereiland: van Invercargill naar Wanaka, 183 km met 1465 hoogte meters in 5u37. Dat is een gemiddelde van 32.7 met daarin de Crown Range, de hoogst geasfalteerde, doorgaande weg in Nieuw Zeeland. De afdaling van 40km naar Wanaka was super, goede wegen en goed overzichtelijke bochten. Een maximale snelheid van 89 km per uur en de gehele weg een rugzak van 10+kg op m’n rug.

Afgelopen weken veel getraind, vooral fietsen gaat goed. Het meeste werk is inmiddels gedaan, vorige week een mooie tocht gemaakt naar een zomerhuis van deze fam. en afgelopen weekend ben ik in Taupo geweest om het parcours te verkennen. De temperatuur van het meer is goed, niet te koud. Je kan er goed zin zwemmen zonder het koud te krijgen dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Het fietsparcours is snel. De wegen zijn goed geasfalteerd en wanneer de wind gunstig is kan het een heel snel parcours zijn. Het lopen is ok, een paar lange heuvels met steile afdalingen maar omdat het een heen en weer parcours is doe je altijd alles beide kanten op.

Over 3 weken is het zo ver, komende week heb ik een trainingssessie met mister Ironman New Zealand: Cameron Brown! 8x winnaar in Taupo, 6x top 10 in Hawaii en aangezien duursport hier op een iets ander niveau bedreven wordt dan bij ons thuis wordt deze man op straat herkend, en om handtekeningen en foto’s gevraagd. Ik ben benieuwd!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.