Je bekijkt nu PR na 2 weken trainen

PR na 2 weken trainen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Omdat ik een knieblessure heb gehad, heb ik lang geen wedstrijden gedaan. Door het schitterende weer van afgelopen weken begon het weer te kriebelen. Dinsdag voor de wedstrijd besloot ik dat ik wel wilde lopen die vrijdag bij de 5km Avero Talentenloop in Hardenberg (op dat moment was ik net weer één week in training). Omdat we, van het Seven Hills Running Team, een uitnodiging van de organisatie hebben gehad leek dit mij een prima wedstrijd om te kijken hoe ik ongeveer liep. Ik verlangde naar de spanning voor de wedstrijd. Het startschot waarop je los mag. De aanmoedigingen langs de weg. Het voldane gevoel na de wedstrijd.

De omstandigheden waren ideaal, lekker weertje, zonnetje erbij, en heel Hardenberg was uitgelopen om naar mij en de overige 2000 deelnemers te kijken. Van te voren had ik besloten om niet volle bak te gaan, dus ging ik voor de start op de 3e rij staan. Een prima keuze, omdat na het startschot iedereen als een gek vertrok. Ik pakte gelijk mijn eigen tempo en liep de eerste 500m een beetje achterin het veld. Ik kon van groepje naar groepje lopen en zo haalde ik steeds meer mensen in.

Na een perfect opgebouwde race kwam ik onder het finishdoek door in 16.43; een PR op de weg! Hier was ik uiteraard erg blij mee, omdat ik niet had verwacht dat ik, na mijn blessure, al op dit niveau zat. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Reyngoud, die in de finale de eindsprint won van teamgenoot Joost van den Ende.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.