Je bekijkt nu Revanche!

Revanche!

Ook dit jaar stond de UT triathlon als seizoensopener op mijn wedstrijdkalender. Nadat we vorig jaar niet in de finale kwamen omdat we een man te weinig hadden beloofde ik het volgende jaar terug te komen met een voltallig team; en wat voor een team! Samen met Stefan van Thiel, Uwe Kapelhoff (D) en Bastian Balczer (D) vormden wij Team Bayer Uerdingen.

De tijden van je ploeggenoten in de ochtendserie (1/16e triathlon) bij elkaar opgeteld bepaald de startvolgorde (wel/geen finale) in de middagserie, welke over een 1/8e triathlon gaat. ’s Ochtends werd ik 3e in de ochtendserie achter een ontketende Edo van der Meer en Almere winnaar Georg Potrebitsch. Stefan werd 4e, Uwe 8e en Bastian 30e. Onze tijden bij elkaar opgeteld waren genoeg voor een finale plaats.

In de middagserie starten we 25sec achter PV Witten1 en 13 sec achter het Davilexteam, 8 seconden na ons starten PV Witten2. Beide teams van Witten en het Davilexteam zwommen iets harder dan wij, en we kwamen als 4e uit het water. Op de fiets namen we gelijk de 3e positie over. Voor ons vloog het Davilexteam met de zeeuwse brommer, Cesar Beilo, op kop over het parcours en wisten zij een voorsprong van ruim een minuut te nemen op ons. Daar achter wisselde PV Witten met 35 seconden voorsprong als 2e. Wij wisten dat wij het sterkste loopteam hadden en begonnen volle bak aan de afsluitende 5km. Iedere ronden kwamen we dichter en dichter bij onze voorgangers om in de laatste 500m over beide teams heen te gaan. Het was een prachtige en bloedstollende finale die wij uiteindelijk met 3 seconden verschil wisten te winnen.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.