Je bekijkt nu Savusavu Twee

Savusavu Twee

Zondag 27 juni komen we aan in Savu Savu, Fiji. Na alle formaliteiten met de customs, health care en biosecurity gaan we aan land en genieten we van de beschaving. We gaan uit eten en dat soort dingen.

Een korte beschrijving van de rest van deze week: Vinnie verlaat ons op maandag, dinsdag internetten we, en gaan weer uit eten, dinsdagavond hebben we een officiële welkom door middel van een kava ceremonie. Kava is een soort drug (amfetamine) die je drinkt, het heeft een verdovende werking. Ik dronk flink wat kava want wilde wel ervaren hoe dat voelde. Echter, ik werd wat teleurgesteld want voelde niets meer dan een lamme tong.

Woensdag hebben we een spontaan door de lokale chief georganiseerde rondleiding langs watervallen, regenwoud en een afsluitende bbq met band op het strand in het dorp van de chief. Gavin vliegt terug naar Auckland voor zaken, en neemt volgende week Freddie en Frankie Duncan mee terug.

Donderdag nodigen wij de locals en band van gister uit om met ons te gaan snorkelen en aan boord te lunchen. Ze leiden ons rond over het rif en wij helpen met het opruimen van een speciaal soort starfish die veel schade aan het rif aanbrengt. Was een erg leuke dag, van de 6 locals / band hadden er 5 nog nooit op een jacht gevaren.

Vrijdag ga ik met de boot Kokamo naar Cousteau’s resort, we chillen op het strand, in het zwembad en zee. ’s Avonds / ’s nachts vissen we op inktvis, maken vrienden met een locale vrouw (Sofie), ze vist op een bamboe vlot en als Tom terug naar de boot gaat om Rachel op te halen nodigt ze Chris en mij uit om op haar vlot te vissen. Vreemd gevoel om Tom in het duister te zien verdwijnen terwijl Chris en ik achter blijven op een bamboe vlot, midden in de nacht op zee…

Zaterdag zijn de lokale zeilraces in lasers. Samen met een aantal andere cruisers worden we kansloos laatste, ’s Avonds bbq-en we en inmiddels hebben we een vaste vriendengroep, gemixt met locals en cruisers. Leuke avond.

Zondag, maandag en dinsdag doen we niet heel veel. We lezen, chillen, socializen, drinken kava, zwemmen, shoppen, trainen en bezoeken een stad aan de andere kant van het eiland.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.