Je bekijkt nu Scheltinga Broers slaan toe in Doetinchem

Scheltinga Broers slaan toe in Doetinchem

Nadat ik vorige week een iets mindere wedstrijd kende in Veenendaal was ik er erg op gebrand om mijn overwinning van vorig jaar te verdedigen in Doetinchem. Gevolgd door Tom Roelofsdie een fotoreportage over me maakte voor een schoolopdracht, bereide ik me rustig voor op de wedstrijd. Voor we vertrokken naar Doetinchem heb ik nog even snel gekeken waar het parcoursrecord van Eddy Lamers precies op staat want ik wist dat ik er vorig jaar al erg dichtbij zat, en mocht het een snelle wedstrijd worden dan zouden we de gaskraan nog even extra open kunnen draaien.

Met zwemmen zwom ik redelijk ontspannen samen met Bob de Vries aan de leiding met in ons spoor Johan Neevel. Na de snelste wissel van het gehele veld stapte ik als 1e op de fiets. Het waaide redelijk hard en de wind stond erg ongunstig, dus vond ik het niet erg dat Johan na 10 km fietsen weer bij me kwam. Hij fietste erg sterk, en ik was blij dat ik in zijn spoor kon blijven.

Na de 40 km fietsen kwam ik als 2e in het parc-fermé aan. Weer had ik de snelste wissel van iedereen (de makkelijkste manier om tijd te winnen), en begon als eerste aan het lopen. Terwijl ik begon aan het lopen keek ik op mijn horloge en zag dat met een snelle looptijd het parcoursrecord te halen was. Het lopen voelde stukken beter aan dan vorige week in Veenendaal en ging ook een stuk harder. Ik finishte in een tijd van 1.49.02 wat betekende dat ik naast de winst ook een nieuw parcoursrecord heb gehaald in Doetinchem.

Ondertussen was de Hollandse krijger die als 6e uit het water kwam opgerukt naar een 3e plaats op de fiets, en liep tijdens het lopen elk rondje verder in op Johan Neevel. In de laatste ronde haalde Diederik hem in en eindigde zo op een 2e plaats en verbeterde zijn persoonlijk record met precies 1 seconde! Dat staat nu dus op 1.52.16.

Cornelis kwam in actie op de 1/8e afstand, werd zonder al te veel tegenstand eerste in zijn categorie en werd heel knap 4e overall met een tijd van 1.00.22! Volgend jaar heeft hij een nieuwe fiets en is weer een stapje sterker, misschien moeten we dan echt gaan oppassen voor deze talentvolle gozer! Maar voordat het zover is moet hij eerst nog een heel hoop leren…

Thuis aangekomen lekker langs de masseuse geweest, en dat is nou de reden waarom ik nu totaal geen spierpijn heb. Marjan, Bedankt! Owja, we stonden ook nog in de krant!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.