Je bekijkt nu Sea Turtles & Maxim

Sea Turtles & Maxim

Another day in paradise, het is echt fantastisch hier! Gistermiddag eerst naar Magic Sands geweest. Dit strand is raar: de ene keer is er zand, de andere keer vind je er alleen maar gestold lava Gelukkig lag er zand! Was echt relaxt, hoge golven en veel body boarders. Uiteraard ging ik ook een poging wagen, met een bijna gebroken rug als resultaat

Daarna ff een uurtje gelopen met een erg hoge hartslag, terwijl het tempo toch echt laag lag. Moet duidelijk nog wennen aan de temperatuur. Wel vreemd hoor, Daniel en ik werden ingehaald alsof we stil stonden Zouden al die atleten daadwerkelijk de marathon onder de 3 uur lopen? Ik geloof er niets van, maargoed: zaterdag moet het gebeuren, niet nu, dus laat ze maar lekker gaan! s Avonds pizza gegeten en net voor ik naar bed ging werd mn rugzak gebracht!! Nu ben ik echt compleet!

Vanmorgen weer om 6:00 op, en naar de pier voor de dagelijkse zwemsessie. Weer heerlijk gezwommen, en na ongeveer 1500 meter kwamen we een Amerikaanse lange afstandszwemmer tegen die ons overhaalde om mee te zwemmen naar de verste boei. Dus vandaag toch ff het hele zwemparcours afgelegd: 3800 meter in 1u08, en het voelde echt rustig!

Na het zwemmen goed ontbeten en mn fiets helemaal in elkaar gezet, daarna met Daniel en Lars (ook van ons Bayer team) 2 uurtjes gefietst. Wederom vlogen de atleten ons links en rechts voorbij op hun tijdmachines met druppelhelmen Gekkenhuis!

Na 2 uurtjes fietsen was het weer tijd voor ons dagelijkse portie strand en zon, met Kealakekua Bay als eerste doel. Daniel en Carla konden met Lars en zn fam meerijden, ik zou gaan liften. In eerste instantie een lift van een Italiaanse immigrant die wel van een jointje hield, daarna een andere local die het dan weer verbouwde Hoe kan het dat 2 keer liften dit onderwerp ter sprake komt? Als je zegt dat je uit Nederland komt zie je de ogen van de mensen hier groter worden

Uiteindelijk op bestemming bleek er weinig strand te zijn, dus ik kon terug rijden met Lars, en Daniel ging liften. Op Kahaluu Beach heerlijk gesnorkeld tussen de reuze schildpadden! Echt super mooie beesten, en zo groot!

Zojuist wezen eten in het centrum van Kona, en weer terug gelift met zn 3e. De 1e auto stopte, wederom een local, toeristen zijn eigenlijk maar gierige mensen die je niet meenemen, en bracht ons helemaal naar huis terwijl hij hier niet eens hoefde te zijn, zijn boodschap: return the favour: pick up hitchhikers! Net een lekker biertje op en dan slapen

Maxim heeft mij een ontzettend goed voedselpakket gegeven voor mijn trip naar Hawaii. Niet alleen met Maxim producten, maar ook met Performance producten, ze zijn voor Nederland importeur van beide. Tijdens mn voorbereiding waren vooral de herstelproducten van belang. Door eiwitrijke voeding te nemen binnen 30 minuten na de training herstel je extra snel, niet een paar gram, maar toch echt wel tussen 20 en 40 gram eiwit, direct na de training.

Daarnaast ook de normale voeding voor tijdens trainingen, en wedstrijd ontbijt. Misschien leuk om met jullie te delen: Evert, Cornelis en ik eten ALTIJD 1/3e van eenĀ Carbo cake 3 uur voor de wedstrijd. Deze cake is simpel te maken door de poeder uit de verpakking te mengen met alleen water, en dan 50 minuutjes in de oven. Wij doen dat altijd de avond voor de wedstrijd, of als we cake over hebben stoppen we dit in de vriezer, en eten het een andere keer.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.