Je bekijkt nu Sneltrein

Sneltrein

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

De titel verraadt het al… Ik bevind mij in een sneltrein, of is dat in tijden van sneeuw en uitvallende treinen geen goede metafoor? Nou ja, laten we het niet ingewikkelder houden dan het al is. Er is de laatste tijd erg veel gebeurd en er is veel te vertellen.

6-01-13: 100×100
Het begon 6-01-13 met een 100x100m zwemmen. Het was weer teamweekend met Dolhpin – ZeroD Triathlon team. Je zwemt met vier mensen in één baan waarbij je elke 1:30 weer vertrekt. Na de eerste 15 keer was het al redelijk zwaar, maar uiteindelijk heb ik het toch volgehouden tot nummer 100!

10-01-13: Inleveren scriptie
Tussen al het sporten door, moest ik donderdag na de 100x100m mijn scriptie inleveren. 170 pagina’s aan verslagen en mijn eindproduct samen moesten aantonen dat ik “HBO-Waardig” ben.

12-01-13: Combiklassement Egmond
Een week later was het tijd voor het combiklassement in Egmond. Dat betekent mee doen aan de AGU Egmond – Pier – Egmond mountainbike race op het strand (30km) en een dag later mijn eerste halve marathon: de PWN Egmond Halve marathon!

Het mountainbiken ging lekker, tot 6km voor het einde. Toen was het kaarsje uit en reed iedereen mij voorbij. Uiteindelijk gefinisht in 1u16.

De volgende dag voelde ik mij eigenlijk wel weer fit. Ik had een goede plek voor de start, en kwam al snel samen met Jan-Roelf Heerssema te lopen. Na 10km haalden we ook Omar Brons bij en zo hebben we, in een groepje van drie, tot de 18e kilometer samen gelopen. Na 21,1km finishte ik in een tijd van 1u15, precies de tijd die ik hoopte.

Deze twee tijden werden opgeteld, en zo werd ik uiteindelijk 10e in het combiklassement.

16-01-13: Studentensporter Nijmegen van 2012
Op het gala van het NSSR ben ik uitgeroepen tot studentensporter van 2013! Maar liefst 64% van de stemmen waren voor mij. Iedereen bedankt voor het stemmen!!!

18-01-13: Laatste stage dag Zijm
Na een half jaar full-time stage lopen was de vrijdag na Egmond mijn laatste (afstudeer)stage dag. Full-time werken en hard trainen, het blijft een lastig combinatie.

22-01-13: Afgestudeerd!
Als laatste onderdeel van deze bizarre periode ben ik gisteren afgestudeerd op de opleiding Communicatie & Multimedia Design! Mijn verslagen, eindproduct en eindpresentatie zijn beoordeeld en goed bevonden. Het resultaat van een half jaar hard werken bij Zijm was een 8!

Komende periode ga ik verder met mijn eigen bedrijf, lekker trainen en houd ik mijn ogen open voor een mooie baan!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.