Je bekijkt nu Star Balm

Star Balm

Vanaf nu elke 2 a 3 dagen een update van de Hawaii voortgang! Tegelijk laat ik u kennis maken met de sponsors die deelname aan de Ironman van Hawaii mogelijk maken. Al enkele weken ben ik bezig met het maken van veel kilometers, (helaas) veelal alleen omdat voor de meeste atleten het seizoen er al op zit. Wat dat betreft ben ik toch wel een gezelschapsmens. Nu is het mijn iPod die me vergezeld op de fiets- en looptochten.

Gemiddeld zwem ik 10 kilometer, fiets rond de 350 en loop iets meer dan 60. Ik train meer dan ik voor de Ironman van Engeland deed! Dat is ook wel nodig, want voor de Ironman UK heb ik echt te weinig gedaan, maar dat kon niet anders: afstuderen, werken, sociaal doen en voorbereiden op een Ironman is niet de ideale combinatie.

Vorige week heb ik als voorbereiding deelgenomen aan de Bridge to Bridge, een loopwedstrijd van 10 Engelse Mijl (16 km) in Arnhem. Een echte thuiswedstrijd dus! Gezellige bedoeling, veel bekende, clubgenoten en looptrainer Harry was een van de speakers. De organisatie kende blijkbaar, want ik mocht voorin het startvak staan, waar geen enkele andere atleet bij mocht. Stond ik daar met 3 anderen, in een gigantisch groot vak! Harry kwam me nog even interviewen over de Ironman, en benadrukte dat ik nog sponsors zoek. Betere promotie kan je niet hebben!

De wedstrijd ging lekker, versneld na 8 km en met een eindtijd van 58:48 en een 4e plaats ben ik dik tevreden. Na de wedstrijd de kroeg in, en daar tot sluitingstijd heerlijke Palmpjes van de tap gedronken. s Nachts nadorst en bij elkaar opgeteld ruim 2 liter water gedronken!

Eerste sponsor die mij ondersteund voor mijn trip naar Hawaii is Star Balm, door middel van een pakket met daarin ORS voor het op peil houden van je mineralen en zouthuishouding, zonnebrand speciaal voor het sporten en enkele spierverzorgende middelen.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.