Je bekijkt nu Stein is fijn

Stein is fijn

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Het NK in Stein, ik had er niet zoveel zin in. Triathlon Stein is een wedstrijd waar ik voor mijn gevoel nooit echt goed heb gepresteerd. Daarbij komt dat het zwemmen, mijn minste onderdeel ook nog in die vieze haven is. Na mijn overwinning in Hengelo vorige week (lees: “Winst en parcoursrecord in Hengelo!”) had ik het vertrouwen dat het goed zat met de vorm en kreeg ik er toch steeds meer zin in. Alles zou staan of vallen met het zwemmen omdat het een stayerswedstrijd was.

Na een chaotische zwemstart, kon ik redelijk doorzwemmen zonder hinder van iemand te hebben. Met nog 300 meter te gaan, zat er een groepje van vijf man voor me. Daar heb ik me op gefocust en het gaatje iets kleiner gekregen.

Na een redelijke wissel, waarin ik concurrent Juul van de Kruijs naast mij zag wisselen, ben ik snel de fiets gestapt en heb de eerste 2 kilometer, in me eentje, volle bak gereden. Hierna vond ik, als langzaamste zwemmer, de aansluiting in een groepje. Juul had de aansluiting net gemist en moest alles in zijn eentje fietsen. Dat gaf wel aan dat ik geen seconde langzamer had moeten zwemmen. Ik lag dus tweede in de race (in de categorie H18) met niemand anders uit deze categorie in de groep. Helaas werd er in de groep niet doorgereden. In plaats van gewoon hard koersen, waren er verschillende ontsnappingspogingen en hoewel deze jongens in een andere categorie uitkwamen, heb ik toch heel veel gaatjes dicht gereden. Achteraf gezien was dit misschien onnodig verspilde energie, maar op dat moment kon ik er niet tegen dat er iemand weg reed.

Na al aardig wat energie te hebben verspild, kon ik na een snelle wissel tegelijk met vier andere jongens vertrekken. Er werd gelijk erg hard vertrokken, dus ik moest veel geven om mee te gaan. Na een kilometer lieten twee andere jongens lopen, en liep ik samen met Olivier Schäffers (Categorie H16) alleen verder. Bij de eerste serieuze klim voelde ik dat ik met fietsen toch te veel heb gegeven, en moest ik de sterk lopende Olivier laten gaan. Met een tweede looptijd van 17:05, en een eindtijd van 1:02:53 kwam ik als 2e in de categorie H18 over de finish en kreeg ik mijn vijfde NK medaille!

Nu heb ik 3 bronzen en 2 zilveren medailles op mijn naam staan. En zoals je begrijpt, mist er nog één (de allermooiste) kleur… Wordt vervolgd? Ik hoop het!

Verslag Evert volgt later deze week…

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.