Je bekijkt nu Tikkie Erbij

Tikkie Erbij

Vorige week waren wij te gast als ‘prominenten’ bij de spinningmarathon Tikkie Erbij in Bemmel. Deze jaarlijkse marathon haalde dit jaar geld op voor Pink Ribbon. Ik deed zelf eerst een uurtje mee op een van de fietsen van Go! Daarna gelijk door naar het podium om samen met Evert en Cornelis een uurtje mee te fietsen naast Cor van der Ploeg op het ronddraaiende podium. Evert pakte hierna het uurtje van spinningkoning Marcel Gierman nog even mee.

Als cooling down moest ook Evert toch echt van de fiets en laten zien hoe soepel hij eigenlijk in zijn heupen is. Vanuit de VIP area genoten wij van Evert’s dans moves terwijl we ons vochtniveau weer op pijl brachten. Vervolgens werden we nog samen met wannabe broer Martjello geinterviewd door Huissen tv. Het hoogtepunt van vooral Marcel’s televisie cariere.

Organisatoren Erwin Nederlof en Cor van der Ploeg wonnen afgelopen jaar de koppeltijdrit in Bemmel over 20 km met een gemiddelde van 46 km/h. Publiekelijk werden wij uitgedaagd voor komend jaar. Beide heren zijn al wat op leeftijd dus eigenlijk al een gelopen race ;-)

Uiteindelijk is er 30.147,45 euro opgehaald voor de stichting Pink Ribbon. Alle deelnemers, instructeurs en organisatie: bedankt! Voor ons een heel geslaagde zondagmiddag.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.