Je bekijkt nu Tour of Southland

Tour of Southland

Voor iedereen die het nog niet wist, op dit moment ben ik samen met Bo in Nieuw Zeeland om de Nederlandse winter te ontsnappen. Allebei hebben we onze banen opgezegd, overtollige ballast verkocht, huis verhuurd en pang! Met 2 tourfietsen en 1 tijdritfiets vlogen we eind september naar Auckland om te genieten van onze vrijheid en in verschillende etappes Nieuw Zeeland per fiets te verkennen. Meer over onze reisavonturen zijn te lezen op ons reisblog newkiwis.nl.

In Nieuw Zeeland blijf ik uiteraard niet stil zitten en heb al redelijk wat wedstrijden op de planning staan: 28 okt t/m 4 nov de Tour of Southland, 10 nov Southisland half ironman, 8 dec Taupo half Ironman en op 15 dec de Rotorua half Ironman. Daarnaast staat mijn volgende hele triathlon ook vast: 19 januari, Challenge Wanaka Full.

Tour of Southland
Morgen begint dus de Tour of Southland, een 8 daagse etappe koers (etappe schema) over het zuidereiland van Nieuw Zeeland met als uitvalsbasis Invercargill. De tour start morgen met een team time trial gevolgd met 6 etappes rond de 180km (met 2x finish berg op) en een tijdrit van 12 km. Voor mij wordt dit een hele nieuwe ervaring, nooit eerder deed ik een wielerkoers, laat staan een meerdaagse etappe race!

Het team waarin ik ben opgenomen is Team Hydraulink. Dit team bestaat uit losse inschrijvingen. Samen met Geert-Jan Jonkman vertegenwoordig ik Nederland. Een Aussie, een Zwitser en 2 Kiwis maken het team compleet. We hebben een teammanager en een supportcrew member om ons van alle gemakken te voorzien tijdens de etappes.

Verder staan er namen op de startlijst als Floyd Landis, Hayden Roulston, Michael Vink en meerdere atleten die afgelopen Olympische Spelen op diverse disciplines aan de start verschenen.

Komende week ga ik dagelijks proberen mijn belevingen van die dag hier met jullie te delen.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.