Je bekijkt nu Trainingsstage Oman + NK cross

Trainingsstage Oman + NK cross

Op uitnodiging van Rob Barel ben ik op trainingsstage geweest in Muscat, de hoofdstad van Oman. Hier is Rob bondscoach geworden. Hij heeft de taak om de triatleten voor te bereiden op de Asian Beach Games die hier in December gehouden worden. Ik mocht overkomen om hem hierin te ondersteunen en als sparringpartner voor de atleten te dienen. Afijn, 3 weken lang hard trainen onder het kritische oog van de grootmeester zelf… Zo’n kans moet je met beide handen aangrijpen en dat heb ik ook gedaan.

Aangekomen in Muscat werd me gelijk duidelijk dat dit een ideale plek is voor een trainingsstage; Ik verbleef op het sportcomplex met aan de ene kant van het gebouw een zwembad (25 en 50m bad) en aan de andere kant de atletiekbaan.. Ook is er goed onverhard te lopen, elke dag zon en een tempratuur van zo’n 25 tot 30 graden… Ik heb ook wel geluk hoor!

Het enige min puntje is de drukte in het verkeer. Dit in combinatie met roekeloos rijgedrag (getuige de auto van rob die zowel aan de voor als achterkant een stukje in elkaar gedrukt is) zorgt ervoor dat je altijd heel erg goed moet uitkijken. Maar eenmaal buiten de stad valt er heerlijk te koersen, en dit heb ik ook gedaan. In 3 weken tijd ongekend veel gedaan (3 keer trainen per dag) en veel geleerd van Rob. Heerlijk om een stukje winter te ontduiken.

Eenmaal teruggekomen was het wel weer erg wennen aan de kou. Ook nog afgelopen zondag meegedaan aan het NK cross. Een zware wedstrijd door de vermoeidheid van de stage maar wel tevreden met een 28e plek. En waar we het voor deden… Een 3e plek in het Teamklassement met het Seven Hills Running Team!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.