Je bekijkt nu Trainingsweek in de Eifel

Trainingsweek in de Eifel

Dit jaar geen trainingsstage van 2 weken in de Portugese zon. Dit omdat ik hier gewoon mn zwemtrainingen wil draaien met een trainer langs de kant. Maar om er toch even uitgeweest te zijn om lekker te trainen ben ik afgelopen week in de Eifel geweest. Samen met Hielke Schurer, Paul Musters en Sam Eyking, die het paasweekend bleven en Cornelis en Tino van Garderen (die wel de hele week bleven) heb ik heel wat fietskilometers afgelegd. Fietsen in de Eifel (Duitse Ardennen) is super; mooi asfalt met weinig verkeer in een prachtige en vooral heuvelachtige omgeving. Kortom ideaal om flink wat uren op de fiets door te brengen en zeker een aanrader om heen te gaan als je niet te ver van huis wil trainen, maar er toch even uit wil.

Naast het vele fietsen hebben we natuurlijk ook gezwommen en gelopen. Op 2e paasdag hebben we nog een trainingswedstrijdje gelopen. 10.8 km waarvan geen meter vlak. Ik kon goed merken dat er al 3 flinke trainingsdagen inzaten, maar ondanks dat kon ik toch redelijk ontspannen naar een 2e plaats lopen in een tijd van 38.40.

Al met al een heerlijke week trainen, die ik dit weekend nog even heb doorgetrokken: Zaterdagochtend de wekelijkse zwem en mountainbike trainingen in Zeist onder begeleiding van George Sieverding, en zondag samen met Diederik de omloop van t servetje (of was het nou t verzetje?) gereden. Met een prachtig persoonlijk record van 148km koers op 1 dag sloot ik de week in stijl af.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.