Triathlon Almere

Elke triatleet kent wel de triathlon van Almere. Hier wordt ieder jaar “De triathlon” van Nederland georganiseerd over de klassieke lange afstand. Dit jaar ben ik ook gestart in Almere, echter niet op de lange afstand, maar in een nieuwe wedstrijd over de olympische afstand.
Het zwemmen vond plaats in een kanaal waar heen en weer gezwommen moest worden. Na een goeie start lag ik gelijk op een 3e plaats achter Youri Severin en zijn meegebrachte zwemkanon, die voor Youri als “haas” diende. Deze mannen zwommen zoals verwacht te hard voor mij, en ik moest ze dan ook direct laten gaan. Achter mij viel ook gelijk een gat waardoor ik de gehele 1500 m alleen heb gezwommen. Na de wissel sprong ik op de fiets met een achterstand van 1 minuut en 40 seconden op Youri. Van deze voorsprong snoepte ik iedere ronden (we moesten er 4 van 10km) 30 tot 40 seconden af waardoor ik in de laatste ronde bij hem aansloot. In de laatste ronde heb ik meerdere malen een poging gedaan om bij Youri weg te springen, maar zonder succes. Ik had een snelle tweede wissel, en begon als eerste aan het lopen maar al snel kwam Youri voorbij. De nummer 31 van het afgelopen EK Triathlon liep verder en verder bij mij weg en won de wedstrijd uiteindelijk in een tijd van 1.54.40. Na een moeizaam looponderdeel finishte ik in een tijd van 1.57.36 als 2e. Maikel Zuijderhoudt finishte na 2.02.12 op een 3e plaats wat een prachtig resultaat is voor zijn debuut op deze afstand.

Cornelis ging in Almere op de sprintafstand van start, en finishte hier mede dankzij een erg snel looponderdeel op een hele mooie 3e plaats overall in een tijd van 1.08.00.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.