Je bekijkt nu Triathlon Utrecht

Triathlon Utrecht

2 weken vakantie om bij te komen van Gendt was wel lekker! Over de kwart van Gendt was ik wel tevreden (26e). Prachtige wedstrijd, super veel support, bedankt!

Maar die vakantie was niet een al te goede voorbereiding op mijn laatste 1eDivisie wedstrijd. De dag voor de wedstrijd nog even gefietst, voor het eerst sinds Gendt. Het voelde beroerd. Na het stukje fietsen ontdekte ik dat mijn rem aanliep.

Op de dag van de wedstrijd voelde ik me eigenlijk sterk. Het zwemmen (750 meter) verliep minder chaotisch dan ik gewend ben in de 1eDivisie. Erg diep gegaan met het zwemmen, ik kwam als 80ste uit het water.

Op de fiets ging het lekker maar ik zat helemaal alleen. Ondanks dat je niet mocht stayeren toch nadelig. Toen kwam er een groep voorbij en ben ik ook maar aangesloten. Wist niet dat 10 meter zo kort was ;) In deze groep werd flink doorgetrapt.

Met het lopen kon ik niet in een lekker ritme komen. Ik kreeg steken. Toch blijven doorlopen, maar deze 5 kilometer voelde als 20. Na 1:10:58 (69e) was ik heel erg blij met de finishboog. Uiteindelijk 0:20:21 gelopen.

Als team zijn we op de 26e plek geƫindigd. In het algemeen klassement staan we ook 26e. Ik start de laatste 1eDivisie wedstrijd niet, de beurt is nu aan andere teamgenoten.

Wel start ik in de Stroombroek triathlon 1/8e en wil ik in Veenendaal 1/8e doen.

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.