Je bekijkt nu Tweede in Rutbeek

Tweede in Rutbeek

#PANG. Oké, ik dacht dat we eerst het water nog uit moesten en was m’n bril aan het poetsen. Gelukkig stond ik wel het verste van iedereen in het water en had ik alsnog een goede start.

Als nummer zes kwam ik uit het water. Door te trainen (of oefenen) voor zwemmen gaat het zwemmen zelf niet lekkerder. Het gaat beter doordat je verder voorin zit en dus minder in het gedrang zit – in mijn geval tenminste.

Over de top of betaalbaar. Ik denk dat ik bewezen heb dat dat je op beide lekker kan fietsen. Ik fietste op mijn eigen stalen ros achter een man of drie, meestal op nette afstand.

Oei, het gras was nog nat in T2. Ik denk dat het er heel knullig uit zag hoe ik over mijn fiets viel en vervolgens amper overeind kwam. Gelukkig geen pijn of andere schade.

“40 seconde op nummer één!” Ik had de mensen voor me in zicht en liep in. In de tweede, laatste ronde merkte ik dat ik eigenlijk wel leeg was. Gelukkig wist ik de tweede plek te behouden en veroverde ik mijn eerste echte triathlonpodium. In een thuiswedstrijd nog wel! Klik hier voor de uitslagen.

Zondag start ik mijn laatste wedstrijd van het seizoen en mijn laatste wedstrijd voor de All Stars in Almere. Ik denk dat ik volgend jaar in actie ga komen voor Aloha!

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.