Je bekijkt nu Twentse Triathlon Tour

Twentse Triathlon Tour

De Twentse triathlon tour. Een week met vier wedstrijden en een strijd om het algemeen klassement!

Maandag: proloog
Een tijdrit van 8,1 kilometer, klinkt pijnlijk. Is het ook. Blij met een 15e pek! Bekijk het op Strava!

Dinsdag: aquathlon
Een echte thuiswedstrijd voor mij op de campus. 500 meter zwemmen, 3,2 kilometer lopen en nog eens 250 meter zwemmen. Het zwemmen ging niet helemaal zoals ik wilde, dat kan sneller! Wel erg lekker gelopen. Plek 17.

Woensdag: duathlon
Amai, iets te hard gestart. Blij dat ik mocht fietsen. Aanvankelijk een erg grote groep van zo’n negen man. Tot we wegreden met een select groepje. Na het fietsen weer een sprint van 1,8k. Ook dat is erg pijnlijk. 14e. Bekijk op Strava hoe we demarreerde!

Zaterdag: triathlon
Triathlon, daar voel ik me nou wat comfortabeler bij. Doel: onder het uur.

Iedere minuut vertrekt iemand. Daardoor heb ik heerlijk kunnen zwemmen. Het fietsen was op de wielerbaan, ACHT rondes. Wat fiets die Canyon van Evert lekker, bekijk het op Strava! Super dat ik die kon lenen deze week! Ook het lopen voelde erg goed.

Goede wedstrijd. Jammer dat ik een beetje dom ben af en toe en één ronde te veel gefietst heb. Meer dan jammer is het gelukkig niet. Ik houd vooral een erg goed gevoel over na deze wedstrijd en heb erg veel zin in volgende week! Dan doe ik een OD in Klazienaveen.

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.