Je bekijkt nu Update!

Update!

Na een lange stilte op onze site even een kort berichtje. Er is namelijk wel het een en ander te melden.

Na de mindere prestaties van Evert op het NK en in Grimma heeft hij een bloedtest laten doen. Hier kwam niets opmerkelijks uit. Nu is het verder zoeken naar de oorzaak, maar vooral naar een oplossing. Afgelopen weekend startte hij in Brno (Tsjechi) op een ITU wedstrijd om ervaring op te doen bij vooral het zwemmen. Het stuwmeer waarin gezwommen zou worden stond leeg wegens een verbouwing, en door de vele regenval was de alternatieve rivier veranderd in een alles meesleurend monster. Geen zwemmen, maar een duathlon. Evert heeft ook wel pech hoor! Uiteindelijk finishte hij na vooral een goed fiets onderdeel, en wederom een minder loop onderdeel als 24e.

Met mij gaat alles prima, de trainingen gaan super en ik heb ontzettend veel zin in mijn eerste hele triathlon! Ik zie er ook wel tegenop, het is ook zon ontzettend tering eind Dit weekend de laatste lange trainingen en dan rust. Daar heb ik ook wel zin in. Woensdag a.s. vertrekken Evert en ik naar Bolton. Hier verblijven we bij een gastgezin en laten we ons goed verzorgen. Daar zijn we goed in. Tijdens de Ironman zal via twitter ook op onze website alles te volgen zijn.

Afgelopen weekend ben ik voor Bayer 05 Uerdingen nog gestart in Schwerin, een sprinttriathlon op weer een super mooie locatie. Zwemmen was ohne Neo, maar gelukkig niet koud. Midden in het veld verliet ik de slotgracht om vervolgens precies de aansluiting met de 3e fietsgroep te behouden. Bewust ben ik vooraan gaan rijden omdat ik het risico op valpartijen wilde voorkomen. Maarliefst 8 rondjes van 2.5 km moesten we afleggen. Na 7 rondjes had ik samen met Stefan Werner de aansluiting bij de voorste fietsgroep gevonden, ook daar reed ik door naar de kop en knalde met ruim 30 per uur de wisselzone in en begon ontzettend vooraan met lopen. In de eerste 2.5 km zag ik 30 man over me heen komen, om er vervolgens weer 12 terug in te halen. Als 18e passeerde ik de finish, op 1.36 van winnaar Bas Diederen. Met het team finishte we uiteindelijk nog als 3e, en staan we ook 3e in de competitie! Nog 1 wedstrijd te gaan: Schneeberg, hier zullen Evert en ik ook starten.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.