Je bekijkt nu Vallen en opstaan

Vallen en opstaan

De dag na het NK in Holten heb ik nog een wedstrijd gedaan voor ons Bayer team in de 2e bundesliga. Gek genoeg voelde ik me goed hersteld van Holten en finishte ik als 12e zonder te forceren.

Ook van deze wedstrijd herstelde ik goed en vol zelfvertrouwen ging ik een week later naar Schwerin om weer een bundesliga wedstrijd te starten. Ruim 5 uur rijden, overnachten bij teamgenoot Stephan Bergermann, en de volgende ochtend de wedstrijd. Zwemmen ging niet super, mede ook door de “einteiler” waar constant water doorloopt tijdens het zwemmen. Op de fiets kwam ik in de 2e groep te zitten. Iedere ronde (8 rondes van 2,5 km) kwamen we iets dichter bij de kopgroep. In de 5e ronde ging het voor mij mis. Na het keerpunt een scherpe bocht en daar rijd iemand tegen mijn achterwiel aan. Ik kom ten val. Snel opgestaan, stuur recht, ketting er op en fietsen. Dit lukte niet omdat m’n achterwiel aanliep. Wiel er goed in gezet maar nog steeds loopt het aan omdat er een flinke slag in zit. Ondertussen wordt ik bijgehaald door de 3e groep en ik sluit hier bij, met een aanlopend achterwiel, aan. Nog geen kilometer verder hoor ik een knal en de band heeft het begeven. Einde wedstrijd.

Een paar flinke wonden rijker maar geen klassering verder kon ik weer die 5 uur naar huis rijden… 

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.