Je bekijkt nu Voeding & AK Print

Voeding & AK Print

Over 24 uur zit ik in de hitte op de fiets, tenminste, daar ga ik van uit! Ben nog steeds relaxt, maar er begint wel wat spanning te komen. Vanmiddag ik mn fiets inchecken en vanmorgen bij het zwemmen werd er even een gigantische wisselzone uit de grond gestampt. De finishboog staat er ook al. Vanmorgen dus nog even los gezwommen, en dat was het echt. Vanmiddag een uurtje rusten en dan ben ik er klaar voor!

Tijdens het ontbijt een aantal nuttige tips gekregen van 10x top 10 finisher Ken Glah: als je moet plassen voor je bij Hawi (verste punt fietsparcours) bent, dan drink je genoeg. Pak elk voedingsstation een nieuwe, koele bidon en gooi de lauw geworden weg. Zo blijf je ook van binnenuit koelen.

Mijn voedingsschema is als volgt: minstens 3 bidons een uur drinken, 2x gatorade, 1x water. Een totaal van 1.5 liter. Elk half uur eet ik iets: het ene een halve, grote gel van Maxim, het andere een halve powerbar, aangereikt door de organisatie. Bij de powerbar neem ik ook 1 tablet van Saltstick om de extra uitgezwete zouten en mineralen aan te vullen. Bij het lopen eet ik 3 powergels per uur, elke 20 minuten 1. Verder probeer ik tijdens het lopen zoveel mogelijk te drinken, vooral water en te koelen met ijs onder mn pet, en misschien in mn handen, of in mn pak. Als ik behoefte heb aan iets anders, en ik voel dat ik snelle suikers nodig heb dan drink ik Cola.

AK Print heeft de bedrukking van mijn pak verzorgd, ziet er zeer goed uit en ik ben er heel erg tevreden mee. AK Print is een jong en dynamisch bedrijf gevestigd in Westervoort. Ze verzorgen alle vormen van drukwerk: van kleding tot notitieblokjes tot geboortekaartjes.

Hiernaast trouwens een aantal fotos, mn arm wordt steeds voller met bandjes: Endurence Sports Travel Member, Athlete Wrist Band, TRI UK, ik neem altijd een stukje van mn goede ervaring uit Engeland mee, en mn haar elastiek! Verder de complete Bayer Uerdingen delegatie met Uwe Kappelhoff, Diederik Scheltinga, Daniel Huster en Lars Gabler, en een panorama van hoe de Allii Drive en de start pier er vanmorgen uitzagen: this is where the magic happens!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.