Je bekijkt nu Voorjaar!

Voorjaar!

Uiteraard weer te lang geleden dat ik wat geschreven heb. De afgelopen maanden zijn de plannen voor het seizoen gesmeed en ik heb er zin in! Veel aan het fietsen op mijn nieuwe Trek Madone 5.2 van het Davilex team, super fietsje! Hier een korte update van wat er allemaal gaande is op dit moment, binnenkort de wedstrijdplanning online.

Mallorca
Samen met Cesar ga ik Mallorca 6 weken lang onveilig maken. Vanaf 9 april tot 16 mei zitten wij in deze crib en tanken we vitamine D. Prima motivatie om straks helemaal klaar te zijn voor het eerste belangrijke doel van dit seizoen: het NK midden in Nieuwkoop op 3 juni.

Op Mallorca zullen Cesar en ik beide starten in de Tristar 111. Vanuit de organisatie hebben we een startplek aangeboden gekregen en deze fietswedstrijd met een stukje zwemmen van te voren en wat rennen na afloop leek ons wel wat. Dus op 15 april, een krappe week na aankomst, staan wij in Portocolom aan de start voor 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Grappig detail: ik zwom één keer eerder in Portocolom, toen ik uit de bijboot viel tijdens mijn zeiltrip naar Turkije in 2009… Hopelijk heb ik dit keer wel een zwembroek aan.

De week van deze race hebben we trouwens nog 2 plekken in ons huis vrij, retour tickets zijn € 60,- via Ryanair. Als iemand zin heeft om een weekje te komen trainen: stuur een mailtje.

Crash
2 weken geleden reed ik met Bo op de mountainbike over de weg, we waren onderweg terug naar huis toen er plotseling een jochie het fietspad op rende, achter z’n stuiterbal aan. Ik kon hem half ontwijken maar raakte hem toch: mijn stuur klapte dubbel en ik ging tegen de grond. Bo viel over mij heen. In eerste instantie leek de schade mee te vallen: kapotte kleren, fiets, horloge en dat soort zaken maar behalve schaafwonden en kneuzingen geen ernstig letsel. Tot we weer op de fiets zaten en Bo niet meer wist waar we wonen… Ambulance gebeld en bij Bo werd een hersenschudding geconstateerd. Inmiddels is ze al veel beter maar toch nog steeds herstellende en veel hoofdpijn bij concentratie en dergelijke. Vervelende gebeurtenis voor zowel ons als de ernstig geschrokken moeder en kinderen.

NK Crossduathlon
Alweer 3 weken geleden stond ik aan de start van het NK crossduathlon in Almere, gewoon omdat ik het fijn vind af en toe wat wedstrijden te doen. Subdoelen houden me scherp op trainingen en geven me meer motivatie om ook daadwerkelijk de benodigde trainingen af te werken. Lopen ging erg goed, mountainbiken wat matig maar dat kwam door de 5 bar in m’n banden. Note to self: PARCOURSVERKENNING! De 2e run was puur overleven en m’n 9e plek overall vasthouden. Uiteindelijk 7e Nederlander, 5e in m’n agegroup maar daar kijk ik liever niet naar en 3e top 10 finish op een NK binnen 1 jaar tijd.

De organisatie van het ATC was wederom erg succesvol, ik vind het altijd leuk in Almere te racen: leuke mensen en super georganiseerde wedstrijden. Bedankt en keep up the good work!

Buitenwater trainingen & bikkel van het jaar
Toen we vroeger als kleine jochies op vakantie gingen met onze ouders en de boot was er dagelijks een titel te verdienen: de bikkel van de dag. Die was voor degene die als eerste in het water lag tijdens onze traditionele morning swim / dip. Dit jaar lijkt Cornelis de bikkel van het jaar te worden. Deze zaterdag gaat hij in buitenwater “trainen”.

Bij velen staan wij ook wel bekend als de bibberbroertjes, dus dit idee komt zeker niet van ons. De eer van initiator van deze activiteit staat volledig op naam van Hans Roodzant. Evert zit zaterdag in Quarteira, Portugal voor de ITU Europa cup race, ik ben komend weekend in Limburg met het Davilex team dus als Cornelis ook daadwerkelijk te water gaat mag hij zich het gehele jaar bikkel van het jaar noemen! Hij liever dan ik.

Te koop
Setje Mavic Cosmic Carbon wielen, gebruikt maar voornamelijk in wedstrijden, in prima staat met enkele kleine gebruikssporen op de decals, shimano body, gele decal stickers, af te halen voor € 450 zonder bandjes en casette. Zie ook de plaatjes. Interesse? Stuur een mailtje.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.