Je bekijkt nu Waar ben ik aan begonnen?!

Waar ben ik aan begonnen?!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

“Waar ben ik aan begonnen”, dat dacht ik toen ik in Hengelo mijn triathlon debuut maakte. Eenmaal op de fiets ging het wel weer, ik haalde zelfs mensen in! Het lopen ging ook wel lekker, ik kon de laatste twee kilometer nog versnellen. Ik finishte in 1:08:51 op een 58e plaats. Een goede voorbereiding voor een kwart.

“Waar ben ik aan begonnen”, dat dacht ik ook in Gendt toen ik fietste met de wind tegen, wat was dat zwaar. Het zwemmen ging dit keer wel goed. Ik kwam met een tijd van 19:19. uit het water. Voor het wisselen mis ik nog de benodigde ervaringen, het ging niet echt vlot.

Op de fiets was het echt koud. Op de dijk volle wind tegen. Ik had moeite met het leegknijpen van mijn bidons. Later lukte het niet meer doordat ik te koude handen had. Terwijl ik kapot ging op de fiets, haalde Evert mij lachend in. In de 2e wisselzone verliep het ook niet vlekkeloos, ik had hele koude handen en kreeg mijn schoenen niet goed aan. Toen ik begon te lopen kreeg ik na 10 meter kramp. Mijn linker- en rechter hamstring en mijn rechter kuit. Toch maar doorgaan. Ik kon maar in één rustig tempo lopen. Met een kleine versnelling werd de pijn veel erger. Ik werd van alle kanten ingehaald, ik vond het niet erg, sneller kon ik niet.

Gelukkig waren er een hoop aanmoedigingen van het enthousiaste publiek, dit verzachtte de pijn aanzienlijk. Uiteindelijk wist ik na 2:26:08 te finishen. Ik was toch nog 3e in mijn categorie geworden. Samen met Cornelis op het podium!
De volgende dag had ik een hoop spierpijn. Met name op de plekken waar ik kramp had. Gelukkig heeft Marjan dit vermindert met een massage!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.