Je bekijkt nu Wedstrijd in Karlovy Vary

Wedstrijd in Karlovy Vary

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Op vrijdag zijn we vertrokken naar Karlvy-Vary in Tsjechië voor een ETU wedstrijd van Evert. Omdat ik toch vrij had, besloot ik maar om mee te gaan en daar in de age-group wedstrijd te starten. Het niveau was hoog, net als de bergen op het fietsparcours:


Fiets route 663693 – powered by Bikemap 

Na een rit van zeven uur kwamen wij aan bij ons hotel. Het hotel heeft een sauna en een klein binnenzwembadje, maar die zijn buitengebruik omdat in die ruimte onze twee racefietsen moeten staan.

Zaterdag was mijn wedstrijd over twee rondjes zwemmen (600m), drie rondjes fietsen (20km) en twee rondjes lopen (5km).

Nadat ik goed positie had gekozen voor de start, had ik na de startduik veel ruimte links en rechts van mij. De eerste boei, op ongeveer 100m, kon ik nemen zonder te veel in het gedrang te komen. Na 300m klom ik het water uit, moest een steiger op rennen weer in het water duiken. Zie rechts voor een foto van deze aparte duik.

Als 22e klom ik uit het water om vervolgens een opmars te maken op de fiets. Bij elke klim reed ik weer mensen voorbij en langzaam schoof ik wat naar voren in het veld.

Na mijn drie rondes, moest ik wisselen. Ik wist waar de wisselzone was, maar in de afdaling waar ik de wisselzone in moest rijden, zag ik de ingang van het parc-ferme niet. Toen ik door reed besefte ik dat ik hem had gemist. Via de parkeergarage aan de andere kant moest ik twee trappen omlaag en kwam ik uit bij het parc-ferme. Ik tilde mijn fiets over het hek en klom er zelf achteraan om vervolgens snel te wisselen. Dit heeft mij meer dan twee minuten gekost.

Toen ik begon met lopen maakte ik weer een enorme opmars naar voren, alleen haalde ik nu alleen maar mensen in die ik al op de fiets had ingehaald. In een tijd van 16:09 finishte ik mijn (korte) 5km. Ik was 4e bij de junioren, op iets meer dan twee minuten van nummer drie. Gemengde gevoelens, maar vond het wel een enorm gave wedstrijd.

Vandaag start Evert in de ETU wedstrijd samen met vier andere Nederlanders: Stefan van Thiel, Tim Dullaart, Sven Strijk en Niels Strijk.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.