Wedstrijdverslag Veenendaal

De triathlon van Veenendaal staat bij ons altijd vast in de wedstrijdkalender. Voor Diederik één van de voorbereidingswedstrijden op zijn eerste halve triathlon in Deventer en voor mij werd dit mijn eerste Olympic distance wedstrijd ooit.

De dag voorafgaand van de wedstrijd ons sponsorpakket van Cyclon Bike Care gekregen, na een paar uren stevig soppen, poetsen en smeren waren onze Quinnbikes weer als nieuw. Hierdoor zou het fietsen letterlijk en figuurlijk gesmeerd lopen!

Met de nieuwe 5-meter-stayerregel is het belangrijk dat je met zwemmen vooraan uit het water komt, omdat het erg moeilijk is om van achter uit terug in de kop van de wedstrijd te komen. Ik kwam als laatste van het 2e groepje uit het water met een 12e zwemtijd, maar dankzij de snelste wissel van het gehele veld zat ik toch wel als 5e op de fiets. Zo zie je maar weer dat dit 4e onderdeel van de triathlon er niet voor niets keer op keer weer ingeperst wordt door onze trainer. Bij Diederik viel het zwemmen wat tegen, en hij kwam als 33e uit het water. Hierdoor fietste hij constant achter de feiten aan, met niemand om mee samen te werken begon Diederik aan een inhaalrace en realiseerde uiteindelijk de 16e fietstijd, alleen.

Evert kwam in het achtervolgende groepje te rijden samen met Bert Flier en Stefan van Thiel. Op dat moment hadden de koplopers van de wedstrijd (Eddy lamers, Casper van den Burgh en Rick Nijhoving) een voorsprong van ruim een minuut. Dit gat zou tijdens het fietsen langzaam oplopen naar twee minuten.

Na het fietsen was het Stefan van Thiel die er meteen van door ging met lopen en uiteindelijk als tweede de finish wist te bereiken achter winnaar Eddy Lamers. Ik liep voor mijn gevoel niet erg lekker, volgens mij had ik mijn loopbenen thuis laten liggen…Finishte uiteindelijk als 6e, waar ik met dit sterke startveld erg tevreden over mag zijn. Bij Diederik die veel energie had gebruikt bij het fietsen ging het kaarsje langzaam uit en finisthe als 11e in de startserie en een 17e plek overall, wat hem niet erg tevreden stemde.

Ook onze 3e broer, Cornelis (16 jaar, zijn aller eerste triathlon!) ging van start in Veenendaal op de 1/8e triathlon waar ze een aparte startserie voor de jeugd en junioren hadden. Hij finishte uiteindelijk in zijn eerste triathlon als 4e in de categorie H16 in een tijd van 1.07.45, een prima resultaat!!


Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.