Je bekijkt nu Wereldkampioen van Nederland

Wereldkampioen van Nederland

Vorige week was rust week, dus vandaar mijn verslag een weekje na het WK cross triathlon in Kijkduin. Vorig jaar finishte ik als 5e op het EK cross triathlon in Kijkduin. 4e werd Rob Barel en was ik 2e Nederlander. Dit jaar was Kijkduin het toneel voor het wereldkampioenschap. Een mooie kans om de parcourskennis en opgedane ervaring van het vorige jaar nogmaals in de praktijk te brengen.

In mei kreeg ik te horen dat ik door bondscoaches Johan Neevel en Rob Barel opgesteld was voor het WK. Ik had al een best vol programma maar die laatste race kon er dan ook nog wel bij. 9 wedstrijden in 7 weken. Pang!

’s Ochtends stevig ontbeten in het Apollo hotel. Het verblijf en ontbijt was in ieder geval prima geregeld. Om 15:30 rende 80 elite atleten de frisse Noordzee in. Samen met Cornelis had ik de goede kant van het strand gekozen om te starten. Pas halverwege het zwemmen kwamen snellere zwemmers als Marco Akershoek voorbij.

Cornelis had een nog wat betere zwembeurt dan ik en ik miste net de aansluiting na de 1e wissel. Na 3/4e rondje sloot ik op het strand aan in een grote groep met de Nederlanders Jarrich van Woersem, Tim Dullaart en Cornelis. Na nog een halve ronde waren alleen Dullaart en ik nog over. Na een wat technischer gedeelte miste Tim die aansluiting ook en ik kon vlak voor het strand nog wel aansluiten bij een Slovaak en een Argentijn.

Met z’n 3e reden we vervolgens door. Zelf ging ik nog enkele keren onderuit maar kon wel steeds weer aansluiting. Voor de wissel kwam Kris Coddens en Paul Embrechts langs. Met elkaar wisselde we. Het lopen was lomp zwaar. Na 1u15 raggen op de mountainbike had ik ook niet veel meer over en de vorige 8 wedstrijden begonnen toch hun tol te eisen. Verdapperen dus.

Als 10e finishte ik als beste Nederlander op het perfect georganiseerde WK. Dik tevreden. Team4Talent: bedankt voor het lenen van de Canyon 29-er. Zonder was het niet gelukt! Nu op naar Almere!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.