Je bekijkt nu Wetkampf im Sauerland!

Wetkampf im Sauerland!

Vandaag stond onze eerste Bundesliga wedstrijd op het programma voor Bayer Uerdingen. Evert starten op de teamtriathlon en Diederik op Volkstriathlon. Vrijdagmiddag zijn we vertrokken en na een beetje Stau kwamen me toch nog netjes op tijd (dat mag ook wel eens genoemd worden) aan bij het hotel. Fietsklamotten aan en parcours verkennen. Vooraf waren we al gewaarschuwd dat het een zeer zwaar parcours was, en dat bleek ook. Per fietsronde (10km) moesten er ongeveer 220 hoogtemeters bedwongen worden en ook met lopen zat er een flinke klim in. Na het verkennen zijn we bij de Italiaan gaan eten, en daarna lekker naar bed. Voor het slapen gaan wilden we netjes onze tanden gaan poetsen maar toen bleek dat Diederik zijn tandenborstel vergeten was. Ik vond dat natuurlijk heel dom en haalde trots mijn eigen tandenborstel te voorschijn. Ik was dan weer zo slim geweest om de tandpasta te vergeten… Zonder mama op reis gaan is toch niet zo makkelijk.

s Ochtends ging vroeg de wekker. Om 9.00 lag ik in het water klaar voor mijn start in de “Einzelsprint”. De ochtendserie over 250m zwemmen, 10km fietsen en 1,7 km rennen. Op zich ging dit niet verkeerd alleen kon ik mezelf deze keer niet zo pushen om heel diep te gaan. In Enschede had ik een dik kwartier nodig na de finish om een beetje bij te komen, terwijl ik nu na 3 minuten al zoiets van “kan wel h”). Uiteindelijk bleek ik de 7e tijd te hebben met een minimale achterstand op nummer 2.

Ik (Diederik) starten s middags in de Volkstriathlon. Na al een hele ochtend triathlon was de wedstrijdspanning al een beetje weg en met atleten van Team Witten op de startlijst wist ik niet zo goed wat te verwachten. Bij het zwemmen was ik de snelste zwemmer in mijn baan dus moest ik alles alleen doen. Het voelde niet zo goed, maar toen ik hoorde dat ik als 6e auf dem Radstrecke war, bood dat toch wel perspectief. Na de eerste berg lag ik al 2e en bij het opgaan van de 2e berg had ik de koploper bijgehaald. 2e ronden iets rustiger gekoerst waardoor teamgenoten Daniel und Derk konden aansluiten. Op de laatste klim ben ik gedemarreerd en zo kwam ik met een gaatje als eerst in het parc ferme aan. Het lopen ging ontspannen. Toen Australir Ben Hammond van Assics Team Witten aansloot en een paar versnellingen plaatsten kon ik prima mee. Door die paar versnellingen blies hij zichzelf op waardoor ik vrij makkelijk naar de eerste plek kon lopen. Wow, ik zie nu ook dat ik een nieuw fietsrecord heb neergezet!

Terwijl Diederik bezig was met zijn wedstrijd ging ook de Teamwedstrijd van start. Door de goede prestaties van mijn teamgenoten stonden we 2e geplaatst voor deze wedstrijd. Triathlon Team Kln bleek toch wel heel erg sterk en starten in de jachtstart met 2 minuten voorsprong op ons als 1e. Het team van Martijn Dekker en Tim Dullaart (Triathlon Team Buschhtten) had ongeveer 25 seconden achterstand op ons en gingen dus als 3e van start. Het zwemmen ging voor mij erg ontspannen en makkelijk. Het ging dan ook niet heel hard, waardoor we tegelijk met team Buschhtten in de wisselzone aankwamen. Op de fiets konden geen van de teams een verschil maken. Ik was erg sterk, en heb veel kop en duwwerk verricht tijdens het Radfahren. Uiteindelijk wisselde wij nipt voor Buschhtten en begonnen met een kleine voorsprong aan het lopen. Klaus kon het looptempo gelijk niet meer bijhouden en Marcello kreeg direct een hand in de rug. Marcello is ongeveer de hele weg geduwd en dat hielp. Wij finishten knap als 2e vlak voor Triathlon Team Buschhtten en achter het Klner Triathlon Team.

Verder hebben we na de wedstrijd ook kennis gemaakt met een nieuw drankje. Meer weten? Kijk donderdag de video!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.