What it takes

Na 2 weken vol Europese Long Distance wedstrijden met veel bekenden ben ik ontzettend gemotiveerd goed te presteren in Engeland. Gister een fietstocht en mental coaching gehad van Menno Oudeman. Ik realiseer me dat een heel groot deel van mijn wedstrijd hierdoor benvloed kan worden. Een relaxt gevoel dat ik Menno om zn expertise kan vragen wat betreft een heel breed scala aan triathlondingen, bedankt!

[vimeo]http://vimeo.com/4410415[/vimeo]

Vandaag 125 km gefietst, en aansluitend 20 km gelopen op wedstrijd tempo: 4,30 per kilometer, met gemak! Nu wordt het tijd dat ik ga geloven wat iedereen zegt: dit is mijn ding, ik kan dit! Dit seizoen heb ik alleen nog maar boven verwachting gepresteerd, nu focusen, maar vooral ook genieten! Vandaag over 3 weken is het zo ver. Ik heb er echt heel veel zin in!

Vandaag een aantal mooie uitslagen, maar ook teleurstellingen voor bekende atleten: onze Bayer Uerdingen team manager Heiko Tewes finishte in 8:24:54 in Roth, teamgenoot Olaf Sabatschus finishte hier op de 6e plek in 8:06:01. In de Ironman van Zrich finishte Uwe Kappelhoff op de 4e plek, in 8:39:18. Hiermee kwalificeert hij zich voor Hawa bij de pros! Stiekem hoop ik dat hij ook gaat, wie weet kunnen we samen!

Trainingsbuddy en vrouwencoach Marcel Gierman presteerde goed in Zrich, maar niet goed genoeg voor een ticket naar Hawa: 9:35:25. 32e in zn age group. Ons doel was samen naar Hawa, maar dat wordt het dus niet dit jaar. Jammer Marcel, volgend jaar doen we het samen! Een grote teleurstelling was er ook voor Rolf Bouman, na een paar fietskilometers kwam hij in contact met een andere atleet en het asfalt: diverse verwondingen die gehecht moesten worden, dus einde wedstrijd…

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.