Je bekijkt nu Winst bij de Bridge to Bridge!

Winst bij de Bridge to Bridge!

Afgelopen zondag heb ik de 6 Engelse mijlen gewonnen bij de Bridge to Bridge. Ik ging hier van start omdat mijn vriendin June en de vriendin van Diederik (Bo), hier beiden hun eerste wedstrijdje gingen lopen. Zo stond ik dus in hun voorprogramma.

Na de start liep ik gelijk op kop met Frank Futselaar in m’n rug. Omdat hij geen kopwerk wilde doen heb ik het tempo laten zakken en zo sloten er weer een aantal andere atleten van achter aan waaronder oudgediende Chris Henet. In een groepje van 5 liepen we de eerste 5 km in een voor mij ontspannen tempo. Iets voor het 5 km punt versnelde Frank. Nadat hij zo’n 10 seconden voorsprong had vond ik het genoeg en ging achter hem aan. Het gaatje had ik snel dicht en nu mocht hij het tempo bepalen. Met een versnelling probeerde hij me te lossen, maar dat lukte niet. Even later hadden we een stuk wind mee en versnelde ik een keer flink. Hier had hij geen antwoord op en de laatste 3 km liep ik redelijk ontspannen solo naar de finish. Op het laatste stuk had Frank nog een flinke eindsprint, maar mijn overwinning kwam niet meer in gevaar.

Zowel Bo als June maakte beiden een fantastisch debuut op de 4 Engelse Mijlen. Op naar de volgende wedstrijd!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.