Je bekijkt nu Winst en parcoursrecord in Hengelo!

Winst en parcoursrecord in Hengelo!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Triathlon Hengelo is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor mij. Nadat ik vorig jaar 2e overall werd achter Roland Besselink, wist ik dit jaar wel als eerste de finish te passeren. Met een eindtijd van 55:20 was ik sneller dan het parcoursrecord (55.36), dat werd gevestigd in 1999 door Eddy Lamers.

Het zwemmen ging niet zo lekker. In Hengelo mag je gewoon in de baan gaan liggen waar je wilt, en omdat ik ‘pas’ 10minuten van te voren bij het zwembad was, waren baan 1 t/m 4 al bezet, en ik moest dus plaats nemen in baan 5, tussen een aantal langzamere zwemmers. Na goeie wissel zat ik uiteindelijk als 2e op de fiets en kon ik al snel de koppositie overnemen.

Met het fietsen kwam er een groepje van 3 man mij voorbij, hier heb ik lekker bij mee kunnen fietsen. Ik wist dat Roland Besselink langs zou komen, maar het duurde erg lang. Met nog 2km te gaan kwam hij hard aangereden. Ik plaatste een versnelling en ging als enige mee, tot in het parc-fermé.

Na weer een erg snelle tweede wissel had ik 10seconden voorsprong op Roland Besselink, en heb flink tempo gemaakt. Na 2,5km, keek ik op mijn klokje en zag dat het parcoursrecord erin zat. Ik bleef dus pushen om het tempo vast te houden, met resultaat! Toen de klok stilstond op 55:20 wist ik het zeker: Het parcoursrecord staat vanaf nu op naam van Cornelis Scheltinga.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.