Je bekijkt nu Winst in Didam

Winst in Didam

Een week na het WSK stond de triathlon van Didam op het programma. Diederik, die dit jaar niet van start ging wegens onvoldoende training, wist deze wedstrijd vorig jaar te winnen dus had ik dit jaar de familie eer hoog te houden. Didam had dit jaar een sterk startveld met oa Casper van den Burgh, (opa) Guido Gosselink, Wim Korving, Sjoerd Veltman en ook de nummers 1 en 2 van vorige week in Gendt, respectievelijk Matthijs Westerbeek en Marcel Gierman. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Direct na het startschot was ik goed weg (zo’n start stelt eigenlijk niks meer voor als je het vergelijkt met de start van vorige week in Turkije). Tot de eerst boei lag ik op kop, daarna kwam Casper van den Burgh en een andere goeie zwemmer mij voorbij. Ik kon redelijk ontspannen mee in de voeten, en kwam als 2e uit het water. Ik zat als eerste op de fiets maar na een paar minuten kwam Casper weer voorbij. In het begin kon ik nog goed mee, maar na ongeveer 15 km kreeg ik het opeens moeilijk en moest ik Casper laten gaan. Ik voelde me niet meer zo sterk als ik me de weken ervoor gevoeld heb, en kon merken dat het m’n 3e wedstrijd in 3 weken was. Even later kwam ook Rob Barel voorbij gereden die een half uur eerder gestart was in de Master-serie en bezig was met zijn zoveelste NK titel te winnen (Rob, Gefeliciteerd). In de tweede fietsronde kwam ik weer beter in m’n ritme en kon het gat met Casper redelijk beperkt houden. Toen ik begon aan het lopen bedroeg de achterstand 45 seconden. Ik weet dat ik een betere loper ben dan Casper, en liep beheerst naar hem toe. Na 1,5 van de 4 ronden kwam ik bij hem, en ben daarna ontspannen naar de winst gelopen. Casper kon ondanks kramp in de kuiten de 2e plek vasthouden. Guido Gosselink werd uiteindelijk 3e.

Op de 1/8e triathlon werden er ook een aantal mooie prestaties neergezet. Tino van Garderen, die mij regelmatig helpt op technisch gebied, wist bij de senioren te winnen. In deze zelfde categorie wist trainingsmaatje Michiel van der Wal heel knap de 3e plek te behalen. Broertje Cornelis won bij de H16, en werd overall 6e met de snelste looptijd van de dag.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.