Je bekijkt nu Winst in NRW-Liga Harsewinkel

Winst in NRW-Liga Harsewinkel

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Mijn eerste individuele triathlon van het seizoen was een succes. Samen met Cesar Beilo ben ik afgereisd naar Harsewinkel in Duitsland voor een 1/4 triathlon in de NRW-Liga. De NRW-Liga is een competitie die redelijk sterk bezet is. De individuele uitslagen van je team worden bij elkaar opgeteld en op die manier is er een team klassement. Vorig jaar won Evert deze wedstrijd, vlak voor Uwe Kappelhoff.

Het zwemmen was in een 50m bad met 9 man per baan. Samen met team Münster van onder andere Martijn Keijsers hadden we afgesproken om samen in een baan te liggen zodat we minder last hebben van het geduw. Door de chaos tijdens het zwemmen was er toch nog erg veel duwen en trekken. Qua tempo kon ik het heel makkelijk bij ons groepje blijven.

Dankzij een snelle wissel zat ik gelijk in een grote fiets groep. Ik reed heel makkelijk met de groep mee. De jury heeft aan bijna de gehele kopgroep straftijd uitgedeeld omdat er te dicht op elkaar werd gereden.

Het lopen ging goed. Eerst liet ik iemand die snel vertrok even laten weglopen, waarna ik het gaatje weer dicht liep. Na 4km heel rustig samen lopen versnelde ik iets en hij was gelijk weg. Er naderde van achter nog iemand tot ongeveer 20 seconden, maar dat was geen gevaar meer voor een mooie overwinning! Of ik nu officieel in de einduitslag eerste ben geworden is onbekend. Op het podium ben ik gehuldigd als winnaar, maar door de tijdstraf weer niet. De ene uitslag noemt mij als winnaar, maar de andere niet. Ik weet in ieder geval dat ik de snelste was.

Uiteindelijk zijn we 2e (of met tijdstraf 4e) met het team geworden. Eindtijd: 1:50:03.

Ik heb even gewacht op foto’s, maar die zijn nog niet verschenen. Zodra ik ze heb komen ze online!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.