Je bekijkt nu Winst voor tweede jaar op een rij in Triathlon Apeldoorn.

Winst voor tweede jaar op een rij in Triathlon Apeldoorn.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Vanochtend ging de wekker om 5.15. Er moest gezwommen worden in Zeist. Van 7.00 tot 8.00 heb ik getraind om vervolgens direct door naar Apeldoorn te gaan. Hier was de Kristalbad Triathlon. Sinds het eerste jaar dat ik triathlon doe start ik hier al en het is een fantastische wedstrijd. In het parc ferme staan fietsen met een waarde tussen de €25 en de €2500. Een zeer leuke wedstrijd voor jong en oud, ervaren en onervaren.

Dit jaar waren er twee series op de 1/8e triathlon en ik startte in de tweede serie. Deze series waren niet op snelheid ingedeeld. Bij het zwemmen lag ik in een baan waar vijf(!) mensen schoolslag zwommen. Dit was niet bevordelijk voor een snelle zwem tijd. Ondanks het oponthoud kwam ik als eerste uit het water in een tijd van 7:09.

Na een snelle wissel kon ik de fiets op. Hier voelde ik de wedstrijd van woensdag nog in de benen. Beide rondes heb ik in mijn eentje gereden, en heb ik de koppositie vast gehouden.

Toen ik naar het lopen wisselde wist ik dat ik de serie eigenlijk had gewonnen. Toch moest ik nog flink gas geven omdat ik niet wist wat voor tijd de snelste uit serie één had neergezet. Mijn eindtijd is  01:02:59. Hiermee was ik ruim 1:40 sneller dan nummer twee Rob Woestenenk.

Eenmaal over de finish hoorde ik dat ik de snelste tijd van beide series had: Ik had mijn titel met succes verdedigd! Dat ik toch nog een best sterke wedstrijd heb gedraaid werd me pas duidelijk toen ik net de uitslag bekeek. Slechts 38 secondes langzamer dan het eerste sterke trio wat bestond uit Frank Heestermans, Michiel van der Wal en Ruben Jongkind.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.