Je bekijkt nu Winter update – halve marathon

Winter update – halve marathon

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Het uitblijven van sneeuw is voor een triatleet erg fijn, omdat er op het gebied van lopen en fietsen goed kan worden doorgetraind. Omdat ik op dit moment erg druk ben met mijn afstuderen, ligt mijn focus qua sport op het lopen en het zwemmen. Het fietsen laat ik een beetje links liggen, dat pak ik vanaf februari weer op.

Het lopen gaat lekker. Ik loop zo’n 4 a 5 keer per week: meer dan ooit. Dat moet ook wel, want er staat iets moois op het programma. Over twee weken loop ik mijn eerste halve marathon (21,1km): de PWN Egmond Halve Marathon!┬áDe dag voor deze halve marathon, fiets ik de AGU Egmond-Pier-Egmond. Dit is een zware 36km lange strandrace op de mountainbike, waarin ik ga proberen om het wiel van Marianne Vos te houden ;). Deze twee wedstrijden vormen samen het zogenaamde ‘combi-klassement’ dat Evert in 2011 heeft gewonnen.

Het accent dat weekend ligt op de halve marathon. Mijn doeltijd vind ik lastig in te schatten, maar ik hoop ongeveer rond de 1u15 uit te komen.

Afgelopen week hebben we nog een mooi kerspakket mogen ontvangen van de sponsor Maxim, bedankt!!!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.