Je bekijkt nu Zevenheuvelen loop

Zevenheuvelen loop

Als lid van het Seven Hills Running Team mag de zevenheuvelenloop natuurlijk niet ontbreken op je wedstrijdkalander… Dit jaar stond hij wel erg snel na mijn rustperiode gepland (iets langer doorgetraind voor het NK duathlon), maar gewoon starten en maar zien hoe het loopt.

Met als doel in m’n hoofd om sneller te zijn dan vorig jaar, ondanks minder training in de benen, klonk om 13.00u het startschot. Samen met Kenenisa Bekele, marathonheld Stefano Baldini en nog 24718 andere lopers (nouja samen, toen ik finishte gingen er nog steeds mensen van start) begon ik aan de 15 km over het heuvelachtige parcours.

Na 5km kwam ik door in 17.27, dit betekende dat ik nu al bijna 40seconden sneller was dan vorig jaar. Even ging er door me heen dat ik te hard van start was gegaan, maar het voelde nog zo soepel aan… dan maar het tempo vasthouden. Op het 10 kilometerpunt kwam ik door in 34.30 en met laatste 5 km in 16.47 kwam ik op een tijd uit van 51.17min. 1 minuut en 36 seconden sneller dan afgelopen jaar. Dit geeft nogmaals aan hoeveel progressie ik afgelopen jaar wederom gemaakt hebt, en dat er nog zo veel meer in zit…

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.