Je bekijkt nu Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop

Nog voor de zwartepietenloop heb ik de zevenheuvelenloop gelopen. Eigenlijk een soort van traditie, want dit was alweer de 5e achtereenvolgende keer dat ik van start ging. Wat ook een traditie bij mij is, is om deze 15 km in een pr af te leggen. Dit jaar echter zat een pr er niet in. Na een onplezierig NK duathlon heb ik even goed rust gepakt oftewel:1 maand helemaal niks gedaan, en vervolgens een maand alleen een beetje wanneer ik zin had, en om eerlijk te zijn leek dat verdacht veel op de vorige maand.

Dus met weinig verwachtingen, maar wel met een temperatuurpil in m’n maag voor een onderzoek naar de temperatuurstijging bij “toplopers”, stond ik aan de start. Al met al heb ik lekker gelopen en genoten van de leukste loopwedstrijd die ik ken. En met 51.47 (precies een minuut langzamer dan m’n pr) ben ik ook tevreden. Een mooie prestatie ook van Onze Vader: die finishte in een uitstekende tijd van 1:18:55.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.