Je bekijkt nu Zilver op het NK Duathlon in Tilburg!

Zilver op het NK Duathlon in Tilburg!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Gister heb ik mijn seizoen afgesloten met een zilveren medaille op het NK Duathlon. Dit ging over een afstand van 5km lopen vervolgens 20km fietsen en als toetje nog 2,5km lopen. Het was mijn laatste jaar bij de junioren en ik was een van de kanshebbers voor het podium.

We moesten twee rondes van 2,5km lopen en het ging erg hard. Na één ronde waren we met z’n 4en over: Xander Denys (belg), WK Deelnemers Juul van de Kruijs en Erik van der Heijden, en ik. In de laatste ronde moest ik toch een paar secondes prijs geven; 10 secondes op Juul en Xander en 5 secondes op Erik. Looptijd: 16.18

Na een snelle wissel was ik eerder de wissel zone uit dan Erik en heb ik volle bak aangezet om aan te haken bij Juul. De belg Xander was al weg en die heb ik de rest van de wedstrijd niet meer gezien. Na twee van de vier rondes fietsen kwam Marco Akershoek (Categorie Heren 16) nog langs en reden we met z’n 3en verder. In de laatste 4 kilometer liet Marco een gaatje vallen op Juul, en ik wist dat ik veel minder kans had op de overwinning als Juul eerder kon wisselen. Ik zette volle bak aan en voelde een flinke steek van kramp in mijn hamstring. Ik kon nog wel de aansluiting vinden met Juul.

Ik had wederom een erg goede wissel en begon als eerste Nederlander aan het lopen. Na de eerste stappen voelde ik gelijk kramp. Ik wilde niet wandelen en mijn plaats niet weggeven, dus ben ik doorgelopen. Terwijl ik mijn pijn verbeet kwam Juul mij hard voorbij. Pas na één kilometer kon ik iets versnellen, maar nog niet genoeg, omdat ik voelde dat de kramp dan weer op kwam zetten. Marco kwam gelukkig niet dichterbij dus kwam mijn 2e plek niet meer in gevaar.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.