Je bekijkt nu Zilver op het NK Sprint Triathlon

Zilver op het NK Sprint Triathlon

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Mijn eerste Nederlands kampioenschap Triathlon tussen de senioren zit erop: Een tweede plek in de categorie <23. Na een goede overnachting bij Guido van der Heijden (thnx!) had ik s’ochtends, ondanks het enorme slechte weer, erg veel zin in de wedstrijd. Na een lekker ontbijt zijn we richting het parcours vertrokken om daar trainingsmaat Sijmen Hacquebord vooraan mee te zien strijden. Door het slechte weer was het erg nat en koud, terwijl de start pas een paar uur later was. Ik heb besloten om geen uitgebreide parcoursverkenning te doen, omdat ik dan nog langer nat en koud zou blijven. De wedstrijd ging over 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen, en met het fietsen mocht er gestayerd worden. Om 15.30 ging het startschot en ik was goed weg. Aan de zijkant had ik veel ruimte en kon ik niet ingesloten worden. Als je aan de zijkant start moet je wel iets meer meters maken, maar dat woog volgens mij niet op tegen de energie en tijd die je verliest met het knokken midden in het veld. Na 09:28 kwam ik uit het water, en kon na de wissel, tot mijn verbazing, gelijk aansluiten in het tweede groepje van ongeveer 15man. In de vieze regen en met de harde wind werd er niet echt goed samengewerkt. Er werd met zijwind aan de zijkant gereden, waardoor je niet goed kon schuilen voor de wind en er soms erg gevaarlijke situatie ontstonden. Het regende erg hard, het was ijskoud en ik reed constant met kippenvel. Elke bocht was gevaarlijk en er zijn ook veel valpartijen geweest. Na 20km koers konden we gaan wisselen. Ik was als eerste van mijn groep op het loopparcours maar al snel kwamen Youri Severin, Mark oude Bennink, Vincent Bohm en Olivier Nass langs. Samen met Terrence Olaria heb ik 2,5km gelopen, waarna ik het eindelijk een beetje warm kreeg. Na een versnelling liep ik langzaam naar Olivier Nass. Met een eindsprint wist ik Olivier nog terug te pakken en was ik 6e van heel Nederland. In mijn categorie tot 23 jaar finishte ik als tweede achter Marco van der Stel. Eindtijd: 01:00:12.

De volledige uitslag vind je hier.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.