Je bekijkt nu Zwarte Pietenloop

Zwarte Pietenloop

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Plezier is altijd het belangrijkste in de sport en omdat het juist zo ontzettend leuk is om af en toe een loopwedstrijdje te doen, deden Evert en ik vorige week mee aan de Zwarte Pietenloop in Bemmel.

Gewoon lekker op techniek lopen, ervan genieten en ├ęcht lol maken tijdens de wedstrijd. Dat was het plan vooraf, en dat is goed gelukt!

Evert was al door de sneeuw naar Bemmel komen lopen, en ik heb een goede warming-up gedaan om goed warm te worden (het was -3!).
Toen het start signaal ging, was Erwin Reijmer degene die keihard van start ging, en in zijn eentje de wedstrijd naar zijn hand zette. Evert en ik zijn lekker ons eigen tempo gaan lopen en al snel vormde er een groepje waarin wij gemakkelijk mee konden.

Er werd een paar keer aan de boom geschud, en in de laatste kilometer liepen we nog met z’n 3en. Met nog zo’n 800m te gaan zet Evert een versnelling in, en ik laat hem lopen. Nadat Evert een meter of tien voor mij liep, zette ik een versnelling in en gelijk was ik los. Met een redelijk snelle laatste kilometer wisten we 2e en 3e te worden in een tijd van 0:16:48 en 0:16:51.

Prima tijden voor dit deel van het seizoen; zeker als je ziet hoe ontspannen we beide liepen. Een heerlijk gevoel en een lekkere chocoladeletter van Zwarte Piet was de beloning.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.